Salut

El futur hospital Ernest Lluch potenciarà els valors paisatgístics

Entrarà en funcionament el 2014

El projecte guanyador, Llum, paisatge i salut, és obra de la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per b720 Arquitectura SL, Vicenç Benéitez Rodríguez i Patricio Martínez, Maximià Torruella, Arquitectura SLP. Segons el jurat, a la funcionalitat de les diferents àrees de l'hospital, els arquitectes hi han sabut incorporar en el projecte arquitectònic el paisatge i l'entorn de la zona. El projecte guanyador resol els problemes tècnics que tenien els terrenys a tocar d'un riu i de carreteres que comporten nivells alts de soroll. Aquestes barreres han estat resoltes sense donar-hi l'esquena. «Des de les habitacions es veurà la serra de Collserola», emfatitzava ahir la consellera de Salut, Marina Geli, que va presidir l'acte acompanyada dels alcaldes de Cerdanyola, Antoni Morral; Montcada i Reixac, César Arrizabalga; Ripollet, Juan Parralejo, i Barberà, Ana del Frago. Geli va voler destacar la importància que l'entorn i el paisatge té en les estades dels malalts a l'hospital i va augurar que amb la posada en marxa de l'hospital Ernest Lluch hi haurà «un abans i un després» per a la comarca, ja que el nou edifici ajudarà a dignificar l'entorn. Un entorn en què s'integrarà conjuntament l'edifici central, on s'emplaçaran els serveis d'ambulatori, urgències i hospitalització; un plaça cívica, i un parc que ajudarà a «relligar la zona», segons va dir la consellera.

Tots els representants municipals es van mostrar molt satisfets perquè es van complint les etapes d'un calendari que ahir es va obrir amb la presentació del projecte arquitectònic guanyador. L'administració autonòmica ja ha portat a terme l'adquisició dels terrenys, i entre els mesos de setembre i octubre es procedirà a desmantellar la nau industrial que hi ha. Paral·lelament es començarà a redactar el projecte bàsic, l'avantprojecte i, finalment, el projecte executiu, i es calcula que els treballs de construcció podran començar a final del 2010, amb l'objectiu final que el centre hospitalari pugui entrar en funcionament entre el 2013 i el 2014. Llavors «els nens tornaran a néixer a Montcada», va dir satisfet ahir l'alcalde d'aquesta població.

Protesta a Cerdanyola

e.ansola

Veïns del barri de Fontetes de Cerdanyola van aprofitar ahir la visita de la consellera de Salut, Marina Geli, per protestar pel que consideren que és «el tancament de l'ambulatori de Fontetes» i el trasllat dels pacients a altres centres d'assistència primària. Geli, que es va adreçar als veïns, els va explicar que l'entrada en servei del nou centre d'assistència primària La Farigola obliga a reorganitzar els serveis mèdics amb l'objectiu de millorar l'assistència sanitària a tota la ciutat. L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, també va deixar clar que l'ambulatori de les Fontetes no es tancarà, si bé restarà com un punt d'atenció mèdica per als pacients més grans que no es puguin traslladar a altres centres. Morral va avançar que l'objectiu del govern és que Fontetes, a més d'un equip mèdic i assistencial, també disposi, amb la nova reorganització a tota la ciutat, d'una part dels treballadors d'assistència social que ara estan concentrats a l'avinguda Espanya. Els veïns concentrats van alertar que continuarien les protestes per la reducció de la plantilla a l'ambulatori de Fontetes i perquè, segons diuen, el Departament no cobreix les baixes dels metges als centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.