Salut

Dues mil firmes contra el concurs del CAP de l'Escala

S'han recollit en una setmana als ajuntaments que formen part de l'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala

Els alcaldes reclamen una reunió amb el conseller de Salut per reformular el procés

Els ajuntaments que formen part de l'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala han recollit cap a 2.000 signatures en una setmana, per demanar que s'anul·li el procés de licitació d'aquesta ABS. En el text que acompanya aquesta recollida de firmes se sol·licita que es formulin unes noves bases que excloguin les empreses privades amb afany de lucre del concurs per a la gestió de l'entitat. La recollida de signatures, que inicialment estava prevista fins ahir, continuarà oberta i més endavant s'entregaran les firmes al conseller de Salut.

“Volem manifestar el nostre rebuig a l'obertura d'un procediment que pot acabar amb la privatització del servei. No estem d'acord que l'ABS de l'Escala pugui caure en mans d'empreses privades que no tenen experiència en el sector”, diu el text amb què s'han recollit les signatures. Paral·lelament, s'ha demanat una reunió amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, petició a la qual els alcaldes encara no han rebut resposta.

“Reclamem una posició clara des de la conselleria, sobretot després que el Parlament també es pronunciés de manera favorable a reconsiderar la forma com s'està produint tot aquest procés de licitació”, argumenta l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig. En aquest sentit, els alcaldes també demanen als partits polítics representats al Parlament que pressionin la conselleria per aclarir quina és la voluntat de cara al futur de l'ABS de l'Escala.

Uns 20.000 usuaris

L'àrea bàsica de salut dóna servei a uns 20.000 usuaris dels municipis de Bellcaire d'Empordà, Albons, Viladamat, Ventalló, l'Armentera, Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador, Vilamacolum i l'Escala.

Al concurs de gestió –que està en curs de tramitació– s'hi han presentat dues empreses privades (Eulen i l'UTE formada per SAR Residencial y Asistencial, SAU i Alter Salus SL) i la Fundació Salut Empordà, que ho gestiona ara. L'adjudicació està prevista per a mitjan gener.

Paral·lelament, els alcaldes també continuen treballant per tal que, mentre no es resol el futur de l'ABS, s'incrementi la representativitat dels municipis en la gestió que fa la Fundació Salut Empordà d'aquest centre d'assistència primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona