Salut

Els alcaldes rebutgen que l'ABS de l'Escala es privatitzi

Els nou ajuntaments de l'àrea bàsica reclamen a Salut que “barri el pas” a empreses amb ànim de lucre

També demanen tenir representació en el patronat de la Fundació Salut Empordà

Els ajuntaments de l'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala continuen pressionant per evitar que una empresa privada pugui gestionar el centre de primària que dóna servei a nou municipis de l'Alt Empordà i el Baix Empordà. Ahir els alcaldes van signar una manifest en què reclamen al Departament de Salut que “barri el pas a qualsevol privatització de l'assistència primària que suposi posar-la en mans d'empreses amb ànim de lucre”. Volen que se'ls escolti abans de tirar endavant un tercer concurs, després que s'hagin hagut d'anul·lar els dos primers. I per això es volen reunir amb el conseller Boi Ruiz. Reclamen tenir representants en el patronat de la Fundació Salut Empordà mentre aquesta gestiona l'ABS.

Aquesta no és la primera vegada que els alcaldes es mobilitzen. Des que es va crear el Consell de Salut de l'ABS de l'Escala, han expressat el seu temor per una possible privatització i una pèrdua de serveis. Feia mesos que demanaven que s'aturés el concurs per escollir el nou gestor del centre de salut. El 5 de febrer Salut el va aturar i va avançar que les noves bases exigirien experiència prèvia en atenció primària. Els alcaldes valoren positivament l'anunci, ja que era precisament el que havien demanat “de forma incansable”, segons destaquen en el manifest.

Una “victòria”

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, que va fer de portaveu dels municipis, va parlar d'una “victòria” que assegura la situació i que els fa estar “contents i tranquils”. Tot i això, demana un pas més perquè estan preocupats per una possible pèrdua de serveis, sobretot en urgències i atenció a la gent gran i a la infància. Volen que Salut “escolti el territori”. Asseguren que “fa mesos” que han demanat trobar-se amb el conseller Boi Ruiz. Estanis Puig va recordar que els casos de l'Escala i Alcover “poden representar un precedent” a Catalunya. Pel que fa a la gestió actual de la Fundació Salut Empordà, també han demanat trobar-se amb Marta Felip, alcaldessa de Figueres i presidenta de la fundació, per tenir dret a opinar sobre la gestió i per estar dins del patronat.

A la reunió hi van ser representants dels nou municipis als quals dóna servei l'ABS: Bellcaire d'Empordà, Albons, Viladamat, Ventalló, Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador i l'Escala. Hi va faltar l'alcalde de l'Armentera, que es va excusar per motius de salut.

LA XIFRA

9
ajuntaments
van signar el manifest acordat ahir a l'Escala. En la signatura hi va faltar l'alcalde de l'Armentera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES