Salut

Compromís demana al Consell que obligue a construir el centre de salut de Pedreguer

El diputat Josep Nadal presenta una proposició no de llei davant Les Corts per desbloquejar un projecte planificat fa més de 15 anys

Compromís ha presentat davant la mesa de les Corts una proposició no de llei perquè el parlament valencià inste al Consell a traslladar a l'empresa concessionària del Departament de Salut de Dénia, Marina Salud, l'obligatorietat d'introduir en el seu pla d'inversions la construcció del centre de salut de Pedreguer, un projecte amb més de 15 anys d'història i que encara no ha vist posada la primera pedra.

La iniciativa, presentada pel diputat Josep Nadal, no és la primera de Compromís respecte a un centre que l'Ajuntament d'aquesta localitat de la Marina reclama des de l'any 2000 i que fins i tot té un solar buit de 1.440 metres. L'espai, totalment urbanitzat, va ser cedit gratuïtament per la ciutat de Pedreguer i està registrat a nom de la Generalitat. Des de l'any 2008 un cartell anuncia la construcció del centre sanitari.

Després d'estudiar la documentació aconseguida, Nadal ha optat per aquesta proposició no de llei a tenor de les últimes converses mantingudes per la concessionària i l'Ajuntament en febrer de 2012. Aleshores, la pròpia Marina Salud va exposar a qui fora tercer tinent d'alcalde de Pedreguer, Josep Puigcerver, i a la regidora de Sanitat, Dora Martín, que el centre es construiria quan la Conselleria donara llum verda al mateix.

Compromís ha pogut constatar al llarg de les diferents iniciatives parlamentàries realitzades que les negociacions per aquest centre han sigut de tots menys productives per al poble de Pedreguer. No va ser fins a 2011 i després de diversos anys de trobades i converses, quan l'antiga conselleria de Sanitat del Partit Popular comunicara a l'Ajuntament que no hi havia pressupost per a l'obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós