Salut

Salut

Un ‘stage' esportiu més enllà dels seixanta

Balenyà i la Mancomunitat la Plana organitzen una estada esportiva a Cassà de la Selva destinada a la gent gran del municipi

A banda de promoure la vida saludable es fomenta la socialització de la gent gran

Esport, salut i vida social per a la gent gran són tres dels pilars de la iniciativa que s'ha dut a terme aquest any per primera vegada a Balenyà gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament, la Mancomunitat la Plana i la llar del jubilat. Al municipi ja fa temps que s'hi fa un programa d'activitat física destinat a les persones grans que funciona molt bé: “És un grup de dones molt actiu, que es troben dos cops per setmana per fer esport i prevenció per a la salut; el bon ambient del grup ens va fer plantejar organitzar una cosa diferent i va sorgir la idea d'una estada esportiva”, explica Eva Capdevila, tècnica de gent gran de la Mancomunitat.

Així doncs, els dies 14 i 15 de juny, el grup, format per una trentena de dones d'entre 60 i 86 anys, va fer el seu particular stage a Cassà de la Selva. En total van ser unes 33 hores d'activitats tant físiques com mentals i d'oci en un entorn ben diferent de l'habitual: “La proposta ha funcionat molt bé i ja ho volen repetir”, diu Capdevila, que hi afegeix: “Es trenca la rutina, i el fet d'estar totes juntes i en un lloc diferent permet fer altres coses que no es fan a l'interior de l'aula.”

Coneixent noves disciplines

Les participants en l'estada esportiva van fer una sessió d'estiraments i una classe de txi-kung: “És una disciplina que combina el tai-txi i el ioga. La idea de l'estada era conèixer i donar a la gent gran noves eines per fer activitat física a la seva edat”, comenta Eva Capdevila. El cap de setmana es va completar amb una passejada per la ruta del carrilet i amb jocs de taula, que van fomentar la socialització de les participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós