Societat

Instal·lació de plaques solars a l’Ateneu de Celrà

El consistori també té la intenció de posar-ne al centre cívic i cultural La Fàbrica, així com a la potabilitzadora municipal

Un dels projectes es presentarà als fons Feder

Nous passos que contribueixin a la sobirania energètica. Són els que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament de Celrà, un dels consistoris que van participar en el primer Col·lectiu Solar que s’ha fet fins ara a la demarcació de Girona. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Revosolar SL. Al març es va assolir l’objectiu impulsat per aquesta empresa: es va arribar als 500 inscrits en el Col·lectiu en tres mesos. Dins d’aquest mig miler d’associats hi havia veïns i veïnes a nivell particular, empreses i administracions que estaven interessades a comprar plaques fotovoltaiques. Revosolar va realitzar aleshores en un únic encàrrec la comanda de material, que va arribar a partir de l’abril.

A Celrà, aquesta setmana s’han començat a instal·lar les plaques fotovoltaiques al teatre de l’Ateneu. A més d’aquest equipament municipal, l’alcalde, Dani Cornellà, explica que l’Ajuntament també preveu col·locar panells solars al centre cívic i cultural La Fàbrica i a la potabilitzadora municipal. Cornellà hi afegeix que el projecte de posar-ne a La Fàbrica es va presentar a la Diputació de Girona, que l’ha seleccionat per intentar aconseguir una de les subvencions del fons europeu de desenvolupament regional (Feder).

Hi ha una seixantena d’habitatges a Celrà que també han participat en el Col·lectiu Solar. Com que la compra de les plaques es va efectuar a l’engròs, va possibilitar que cada associat s’estalviés més d’un 40% del preu de mercat d’aquest tipus d’instal·lacions. En aquest sentit, a més de generar una energia sostenible, aquest sistema suposa un estalvi econòmic significatiu. Cornellà indica que els panells de l’Ateneu han costat 7.000 euros i que els permetran produir energia neta durant el dia. I, en l’àmbit particular, una instal·lació d’aquestes característiques costaria més de 4.500 euros, si bé amb la compra conjunta pot sortir a l’entorn dels 2.800 euros. Les plaques solars poden comportar, a més, un estalvi mensual d’uns 55 euros i es calcula que la persona amortitzarà la inversió en tan sols 4-6 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona