Societat

Instal·lació de plaques solars a l’Ateneu de Celrà

El consistori també té la intenció de posar-ne al centre cívic i cultural La Fàbrica, així com a la potabilitzadora municipal

Un dels projectes es presentarà als fons Feder

Nous passos que contribueixin a la sobirania energètica. Són els que s’estan duent a terme des de l’Ajuntament de Celrà, un dels consistoris que van participar en el primer Col·lectiu Solar que s’ha fet fins ara a la demarcació de Girona. Es tracta d’una iniciativa promoguda per Revosolar SL. Al març es va assolir l’objectiu impulsat per aquesta empresa: es va arribar als 500 inscrits en el Col·lectiu en tres mesos. Dins d’aquest mig miler d’associats hi havia veïns i veïnes a nivell particular, empreses i administracions que estaven interessades a comprar plaques fotovoltaiques. Revosolar va realitzar aleshores en un únic encàrrec la comanda de material, que va arribar a partir de l’abril.

A Celrà, aquesta setmana s’han començat a instal·lar les plaques fotovoltaiques al teatre de l’Ateneu. A més d’aquest equipament municipal, l’alcalde, Dani Cornellà, explica que l’Ajuntament també preveu col·locar panells solars al centre cívic i cultural La Fàbrica i a la potabilitzadora municipal. Cornellà hi afegeix que el projecte de posar-ne a La Fàbrica es va presentar a la Diputació de Girona, que l’ha seleccionat per intentar aconseguir una de les subvencions del fons europeu de desenvolupament regional (Feder).

Hi ha una seixantena d’habitatges a Celrà que també han participat en el Col·lectiu Solar. Com que la compra de les plaques es va efectuar a l’engròs, va possibilitar que cada associat s’estalviés més d’un 40% del preu de mercat d’aquest tipus d’instal·lacions. En aquest sentit, a més de generar una energia sostenible, aquest sistema suposa un estalvi econòmic significatiu. Cornellà indica que els panells de l’Ateneu han costat 7.000 euros i que els permetran produir energia neta durant el dia. I, en l’àmbit particular, una instal·lació d’aquestes característiques costaria més de 4.500 euros, si bé amb la compra conjunta pot sortir a l’entorn dels 2.800 euros. Les plaques solars poden comportar, a més, un estalvi mensual d’uns 55 euros i es calcula que la persona amortitzarà la inversió en tan sols 4-6 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia