Societat

Societat

Molta aigua, esforç i solidaritat

Quatre integrants d’una ONG amb seu a Banyoles creuen l’estret de Gibraltar nedant per difondre un projecte que estan finançant a l’Índia

Quatre integrants de l’ONG Aigua Solidària, que té la seu a Banyoles, han creuat nedant l’estret de Gibraltar, com a promoció de la campanya de recaptació de fons per a projectes de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia. La travessa la van fer divendres al matí entre Tarifa (Cadis) i la Punta Cires (Marroc). Van nedar 15,1 km (degut als corrents, la distància que s’acaba cobrint varia) i hi van invertir encara no quatre hores i tres quarts –un crono molt bo– gràcies a unes condicions meteorològiques favorables. Els corrents no els van anar en contra i la temperatura de l’aigua (uns 20 graus) va ser millor de l’esperada, fins al punt que un dels quatre nedadors va prescindir de la protecció del neoprè. La presidenta d’Aigua Solidària, la saltenca establerta a Banyoles Sònia Cervià (ella va parar el rellotge en 4h 42’ 27’’), es mostra molt satisfeta de la travessa. “No ha estat la més difícil que he fet, però en canvi ha estat la més emotiva pel temps de preparació que hi hem invertit i per la causa que ens ha motivat”, deia ahir a aquest diari. Entre molts altres records d’aquesta experiència que retindrà tota la vida, Cervià, que és biòloga marina, remarca els salts dels dofins que els van acompanyar a estones. També els crits d’ànim des de les barques d’acompanyament (una per marcar el camí i una altra per subministrar aliment i beguda) que la van ajudar a superar els darrers metres, molt complicats. El grup de Cervià el completaven tres nedadors catalans més: Francisco Santisteve, Marc Ferrer i David González. D’aquí a unes setmanes, un altre equip de quatre nedadors d’Aigua Solidària afrontaran el mateix repte.

La col·laboració de l’ONG amb la Fundació Vicente Ferrer se centra en la construcció d’uns embassaments en una de les zones més àrides i pobres de l’Índia, a fi de cobrir les necessitats quant a consum humà i també per a l’agricultura i la ramaderia. A base d’iniciatives com la travessa de l’estret de Gibraltar –però sobretot d’altres de caire popular–, aquest grup de nedadors d’aigües obertes criden l’atenció sobre els projectes i conviden la gent a col·laborar-hi. Les aportacions es poden fer a través d’Aiguasolidaria.org o, quan es fa alguna de les seves activitats, adquirint un braçalet de l’ONG a canvi d’una donació voluntària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES