Societat

Un jutge prohibeix a un grafiter accedir al Metro de Barcelona durant mig any

El condemnat i un menor d’edat van pintar dos vagons estacionats a la Línia 4 el 2015

L’home haurà d’indemnitzar TMB amb 2.187 euros pels danys causats i realitzar treballs en benefici de la comunitat

Un jutjat penal de Barcelona ha dictat una ordre d’allunyament a un grafiter al qual prohibeix acostar-se al Metro de Barcelona durant mig any després de fer-hi pintades el 2015. La sentència, que encara no és ferma, també condemna l’home a un any de presó i a una multa.

Segons la sentència, el condemnat, juntament amb un menor d’edat, hauria accedit cap a les 14 hores a la zona d’aparcament de l’estació de La Pau de la línia 4 del Metro, el juliol de 2015, i va fer pintades a dos vagons estacionats. El jutge conclou que es tracta d’un delicte de danys en béns d’ús públic.

El magistrat aplica la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor l’1 de juliol de 2015 –quatre dies abans que succeïssin els fets– i que estableix que les conductes que provoquen danys superiors als 400 euros no constitueixin només una falta, sinó un delicte.

La sentència, avançada per la SER i a la qual ha tingut accés l’ACN, també substitueix la multa de 1.080 euros imposada al grafiter condemnat per treballs en benefici de la comunitat, donada la insolvència de l’home, que tot i així haurà d’indemnitzar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb 2.187 euros que calcula que va costar la neteja i la reparació dels vagons. Pel que fa a l’any de presó, el jutge també és favorable a suspendre la pena sempre que l’home no delinqueixi en els propers dos anys i pagui la indemnització prevista.

Identificat un grafiter que pintava vagons d’un metro de l’L-9 sud

Els Mossos d’Esquadra han identificat aquesta matinada un grafiter que pintava un metro a l’estació de Les Moreres de la Línia 9 Sud, al Prat de Llobregat.

Segons TMB haurien estat cinc els grafiters que han accedit a la zona de vies forçant una sortida d’emergència i les portes de vidre que donen accés a les andanes per arribar caminant pels túnels fins el tren que hi havia a l’estació de Les Moreres.

Els serveis de seguretat de TMB han localitzat els grafiters a les dues de la matinada i n’han pogut retenir a un, que han posat a disposició dels Mossos d’Esquadra. Segons els Mossos, a la trucada que han rebut els han comentat que els vàndals eren sis o set i han estat els agents policials els que n’han localitzat a un. TMB ha anunciat que denunciarà administrativament els vàndals.

Aquesta detenció ha passat dos dies després que la matinada d’entre dissabte i diumenge un grup de 35 grafiters bloquegés un tren amb el fre d’alarma i agredís a diversos passatgers a l’estació de Maragall de la Línia 4 del metro, un dels quals fou detingut. Els Mossos no han pogut relacionar el fet d’aquesta matinada amb el de fa dos dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia