El Campus de Gandia acull la trobada d'experts del telescopi submarí Antares

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acull, del 23 al 27 de novembre, la reunió de 150 investigadors i enginyers, que pertanyen a 22 centres d'investigació i universitats de 7 països, al voltant del Programa Antares. Un programa que consisteix en la construcció, operació i explotació científica d'un gran telescopi submarí de neutrins en la mar Mediterrània.

Al matí de dimarts ha tingut lloc la inauguració de la trobada a la qual han assistit el responsable de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Gandia, Néstor Novell, i el director de l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC), Víctor Espinosa.

Durant aquestos dies, els experts del IGIC, situat en el campus de Gandia, participen juntament amb els altres investigadors en les reunions que pretenen posar al dia sobre els avanços d'aquest telescopi submarí de neutrins ubicat a 2.500 metres de profunditat i a 40 kilòmetres de la costa de Toulon (França).

Aquest telescopi té d'important que no es basa en la detecció de llum, com ho fan els telescopis comuns, sinó en la detecció de neutrins, partícules que interaccionen molt feblement, amb el que perfectament podrien creuar la Terra sense ser percebudes. Amb aquesta ferramenta s'aconsegueix obtenir informació complementaria sobre l'univers i les lleis fonamentals que el regeixen.

La construcció d'Antares es va completar en maig de 2008 i actualment es troba en fase de presa de dades i d'explotació científica, amb una vida útil prevista d'entre 10 i 15 anys. Antares és l'únic telescopi submarí de neutrins en funcionament del món, i el segon telescopi més gran d'aquestes característiques després del IceCube, ubicat en l'Antàrtida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró