Ciència

Documenten la reinfecció d’un metge de Palamós

Un metge de l’hospital de Palamós que al març va tenir una infecció entre lleu i moderada pel coronavirus es va reinfectar a l’agost i ara està intubat a l’UCI del Germans Trias de Badalona amb un quadre molt més greu que l’anterior, per bé que el pronòstic és bo i se n’espera la recuperació. Aquest és un dels quatre casos de reinfecció documentats fins ara a Catalunya, un fenomen estrany i que no solia ser greu.

La velocitat de propagació continua baixant

redacció

La velocitat de propagació dels contagis per coronavirus ha baixat de 0,99 a 0,97, un altre senyal que la tendència epidemiològica a Catalunya és favorable: el risc de rebrot ha baixat nou punts més i ara és a 163. Amb tot, encara es manté la tendència creixent pel que fa als ingressos hospitalaris. Els malalts arriben a 810, 142 dels quals requereixen cures intensives. En les darreres hores han mort sis persones.

Les restriccions a Lleida s’aixequen aquest dijous

redacció

Lleida i els sis municipis del Segrià amb restriccions específiques per la Covid-19 deixaran d’aplicar-les a partir del 17 de setembre, després que el Procicat hagi decidit no renovar-les en veure que la situació epidemiològica ha millorat. Així doncs, els bars i restaurants del Segrià ja podran superar el 50% de la capacitat i podran atendre clients a la barra. Això sí, tant a l’interior com a les terrasses, les taules no podran superar les 10 persones i hauran d’estar separades un metre i mig, ja que continuaran vigents les mesures genèriques establertes a tot el país. En canvi, als 19 municipis de la Noguera se’ls renovaran les mesures, com a mínim, set dies més. El Procicat també va aprovar ahir un conjunt de restriccions similars per a Girona i Salt centrades en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria, que tindran una vigència mínima de quinze dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró