Ciència

El govern espanyol autoritza 115 milions d’euros per al Barcelona Supercomputing Center fins al 2029

El ministeri de Ciència signarà un conveni amb la Generalitat i la UPC per al finançament del centre

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un acord pel qual autoritza un conveni entre el ministeri de Ciència i Innovació, la Generalitat i la UPC per al finançament del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) entre 2020 i 2029.

Durant aquest temps, el ministeri espanyol aportarà un 60% del seu finançament total, fins als 115,1 milions d’euros. El conveni persegueix donar continuïtat a la col·laboració entre administracions i la universitat per l’equipament i l’explotació del centre i garantir així el finançament necessari per al seu funcionament i les inversions que requereixen els compromisos internacionals.

Entre els seus objectius hi ha l’adquisició i la posada en marxa del superordinador MareNostrum5 i les infraestructures associades. El MareNostrum 5 tindria un rendiment d’uns 200 petaflops, que multiplicaria per 18 el del nucli de l’actual MareNostrum4, el superordinador principal actual del centre.

A més dels 115,1 milions, el conveni contempla també la concessió d’un préstec al BSC-CNS per un import de 47,9 milions, a reintegrar entre 2023 i 2029 amb càrrec a les aportacions de les administracions consorciades, els seus fons o fons comunitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia