Societat

La independència judicial i la separació de poders, a debat

El Col·legi de l’Advocacia i l’associació de jutges Àgora Judicial analitzen els diferents models de govern del poder judicial

A la taula rodona hi intervenen representants de tot l’arc parlamentari, excepte Cs

Jutges, advocats i polítics analitzaran aquest dimecres la independència judicial i la separació de poders en una taula rodona al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB).

La Comissió de Defensa de l’ICAB i l’associació de magistrats Àgora Judicial ha organitzat un debat per abordar el sistema d’elecció dels vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), dels nomenaments d’alts càrrecs judicials i de la possible descentralització d’algunes funcions de l’òrgan de govern dels jutges.

A la xerrada hi intervindran representants polítics de gairebé tot l’arc parlamentari –excepte Cs– per donar el seu punt de vista sobre el model de govern del poder judicial que s’hauria de defensar per garantir efectivament la independència judicial. L’advocada Ángeles Esteller parlarà en nom del PP; el primer secretari de l’JSC, Nil López, ho farà pel PSC; el diputat Joan Josep Nuet, per CatECP; l’advocat Benet Salellas representarà les CUP; la diputada d’ERC Carolina Telechez donarà el punt de vista dels republicans, i l’advocat Miquel Àngel Vallès, el de Junts per Catalunya.

L’advocat Sixto Garganté llegirà una ponència sobre Els dèficits democràtics en l’actuació del poder judicial i el magistrat Guillem Soler parlarà dels Diferents models de govern del Poder Judicial.

L’acte es farà aquest dimecres, a les 18.30 hores, a la seu de l’ ICAB , al carrer Mallorca 283 de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia