Societat

Gran rebuda a Girona, Lleida i Tarragona

Milers de nens, i no tan nens, van sortir ahir als carrers de Girona per rebre els Reis d’Orient. Els Jardins Fora Muralla estaven plens de gom a gom i l’alegria va esclatar quan els Reis Mags van enfilar la baixada fins al pont de l’Alferes Huarte, on van pujar a les carrosses i van començar el recorregut fins a la plaça del Vi. Allà van rebre les claus de la ciutat de mà de l’alcaldessa, Marta Madrenas. Cap al final de la cavalcada hi va haver un petit ensurt quan part de la carrossa del rei Baltasar es va desmuntar i va obligar a aturar durant una estona la comitiva. La màgia –ajudada pels operaris– va actuar i l’entrebanc va quedar resolt.

A Lleida, el tren de Ses Majestats va arribar puntual a l’estació Lleida-Pirineus. Els Reis d’Orient es van dirigir cap a les seves carrosses, escortats enguany pels Armats de la Sang, per començar un recorregut de 2,8 quilòmetres, acompanyats de 14 carrosses i 600 participants, que van repartir 2,5 tones de caramels. La novetat d’enguany, molt celebrada per la mainada, va ser la recepció que els Reis d’Orient van oferir a tots aquells que es van poder acostar fins al pati del Palau de la Paeria, després d’haver rebut les claus màgiques que obren les cases de la ciutat.

A Tarragona, els Reis d’Orient van fer la seva entrada per mar, al moll del Serrallo, amb una rebuda sorollosa protagonitzada per 21 salves pirotècniques i les sirenes dels vaixells i barques. Van recórrer els carrers, acompanyats de 17 carrosses i gairebé 500 participants, que van repartir 2,5 tones de caramels sense gluten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia