L'AVAN busca finançament per no haver d'aturar les obres del centre de Sabadell

Necessita 1,3 milions per acabar el nou edifici del carrer Estrella, on tractaran malalts neurològics

El nou centre AVAN Sabadell del carrer Estrella ha de suposar un salt qualitatiu molt important per als afectats de les malalties neurològiques de la ciutat i del seu voltant. La superfície de l'edifici en construcció multiplica per quatre la de l'actual instal·lació, situada al barri de la Serra d'en Camaró, i també augmentarà significativament les possibilitats de servei, tal com destaca el president de l'entitat, Miquel Aguilar: «Serà un centre d'atenció diürna per a discapacitats de 32 places i, a la vegada, un hospital de dia per a persones afectades per demències de 36 places. Els associats experimentaran un canvi important a la butxaca, ja que el centre, al contrari que l'actual, serà totalment públic; i el nombre de persones ateses també creixerà molt, ja que places no vol dir persones, i es pot arribar als 250 usuaris.»

El centre de la Serra d'en Camaró, d'aquesta manera, podrà passar a ser un equipament més especialitzat, destinat a persones amb malaltia neurològica que els empitjora. Per aconseguir-ho, però, i perquè deixi de donar, en un petit format, els futurs serveis del carrer Estrela, cal que l'AVAN pugui acabar la construcció iniciada el 3 de juny de l'any passat, per a la qual cosa encara li falta trobar 1.350.000 euros. «L'obra s'ha anat encarint, però la nostra intenció és no acabar d'aturar les obres, cosa que consideraríem un petit fracàs», comenta Aguilar, que admet que està patint perquè, treballant al mateix ritme, els diners s'acabaran d'aquí a un mes.

Els 850.000 euros que s'han aconseguit fins ara provenen del Departament d'Acció Social i Ciutadania (350.000); de l'Ajuntament (150.000, al marge del solar); de la Fundació ONCE (59.000); de Caixa Sabadell (30.000); del Ministeri de Sanitat i Política Social (150.000), i de la Campanya de la Totxana. Una de les coses que l'AVAN demana és que la població marqui la casella destinada a fins socials de la declaració de la renda, però sobretot que els bancs li concedeixin un crèdit, perquè es considera una entitat fiable i perquè és per a una bona causa.

El nou centre de Terrassa, també a l'horitzó

A Terrassa, l'AVAN també té en projecte la inauguració d'un nou centre. Es tracta d'un espai al Pla del Bonaire, propietat de l'Ajuntament, que serà cedit definitivament la pròxima setmana perquè hi pugui començar a treballar l'arquitecte. Les previsions són que les obres comencin durant l'any vinent i que l'edifici estigui enllestit el primer trimestre del 2012. La intenció és que sigui un centre de dia que permetrà la rehabilitació polivalent i les teràpies no farmacològiques per a afectats de malalties neurològiques que cursen amb discapacitat. Un camp que Aguilar admet que «no està gaire cobert» i que posa èmfasi en qüestions com ara el suport als familiars i als cuidadors, i el desenvolupament social dels malalts. De moment, tots els serveis al municipi es donen al carrer Antoni Maura i en un espai de la Mútua de Terrassa.

L'arribada a Granollers, en procés

L'AVAN està en negociacions amb l'Ajuntament de Granollers per tal de disposar també d'un espai a la capital del Vallès Oriental, cosa que completaria a bastament l'oferta actual a la comarca, que fins ara només es dóna a Llinars del Vallès. L'atenció es faria cada dia en un dels centres cívics de la localitat, aprofitant que al matí hi ha un parell de sales grans lliures. Segons Aguilar, a l'entitat li és beneficiós «tenir espais cedits com aquests per caminar a poc a poc». D'aquesta manera es pot millorar l'atenció a les persones afectades de malalties neurològiques i, a la vegada, oferir una rehabilitació més especialitzada, ja que el centre de Llinars continuarà actiu. Una vegada descartada l'experiència a Barcelona, es pot dir que l'AVAN ja té definides tres grans àrees de treball: la de Terrassa, la de Sabadell i la del Vallès Oriental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA