Societat

Stop Mare Nostrum acusa el govern espanyol de mentir amb els refugiats

L’entitat diu que l’advocat de l’Estat ha traslladat al tribunal que és impossible reubicar ara milers de persones

Stop Mare Nostrum ha acusat aquest divendres el govern espanyol de mentir amb els refugiats, i ha assegurat que no vol complir la sentència del Suprem, que condemna l’Estat a acollir les 19.449 persones compromeses en els acords europeus del 2015. Només unes 1.300 van ser acollides. L’entitat ha apuntat que l’advocat de l’Estat ha traslladat al tribunal la “impossibilitat material i jurídica d’executar la sentència”, però en canvi la secretària d’Estat en Migracions, Consuelo Rumí, va assegurar dijous que havien demanat al Suprem com poden complir la sentència. “El govern espanyol menteix. Mai s’ha pres seriosament aquest procés judicial”, es queixa l’entitat, que ha estat impulsora del recurs per incompliment.

En un comunicat, Stop Mare Nostrum denuncia la “hipocresia” del nou govern del PSOE, que diu als mitjans que vol complir la sentència però “alhora demana la nul·litat de l’execució”. També s’ha queixat que no vol reunir-se amb l’entitat per elaborar possibles vies de compliment del programa de reubicació. “L’Advocat de l’Estat s’ha oposat sistemàticament al compliment de la reubicació, tant en l’escrit de contestació a la demanda, com en les al·legacions posteriors i en l’actual fase d’execució”, ha insistit.

En tot cas, l’organització ha subratllat que el Suprem no és l’òrgan que ha de dictaminar com s’ha de dur a terme el compliment o on es troben les persones susceptibles de ser reubicades, sinó que és la part que incompleix qui ha de comunicar al tribunal com executarà la sentència del mes de juliol passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia