Societat

Societat

Destapen un sobrecost del 546% a les obres de la Sagrera

El Tribunal de Comptes ha destapat un sobrecost del 546% en les obres de l’estació del tren d’alta velocitat a la Sagrera de Barcelona, segons recull l’informe de fiscalització de l’activitat de les societats públiques d’integració del ferrocarril participades per Adif-Alta Velocitat a 31 de desembre del 2016”. En concret, en aquella data s’havia executat el 30% de l’obra per un valor de 652 milions d’euros, quan el cost previst inicialment per a tota la intervenció era de 335 milions. El principal augment d’aquest sobrecost correspon a les actuacions d’integració ferroviària.

Es tracta del desviament més important que ha detectat el tribunal en l’execució d’aquest tipus d’infraestructures, però no l’únic. En total, tretze estacions del TAV han estat més cares del que es preveia i sumen un sobrecost de 7.637 milions (dels 4.101 milions d’euros inicials als 11.738 milions finals).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia