Societat

A Olot animen els veïns a sortir al carrer i a dialogar

El Consorci d’Acció Social i l’Ajuntament organitzen un mercat de proximitat i conversa

Han programat una vintena d’activitats que conviden al contacte

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot duen a terme entre l’1 i el 5 d’abril vinents un mercat de conversa, amb una vintena d’activitats que conviden tothom a fer seu l’espai públic per tenir contacte amb altres veïnes i veïns. És pura coincidència, però és una coincidència feliç amb l’exposició sobre la història de la repressió d’estat a les manifestacions ciutadanes en l’espai públic.

El punt de partida és el de la ciutat com a espai de relació personalitzada en el mercat. Es tracta de la segona edició d’aquest mercat, que, en aquesta ocasió, multiplica les activitats i la implicació de diferents entitats i institucions com ara la Universitat de Girona, Olot Cultural, l’escola de música o l’hospital d’Olot, per citar-ne algunes.

De la vintena d’activitats que es duran a terme en diferents places i espais del centre de la ciutat, destaquen la biblioteca humana, on tothom qui vulgui podrà explicar experiències de la seva vida; l’exposició i debat de les propostes d’aquest any del consell dels infants, i el laboratori de regeneració de veïnatge, un espai de trobada entre professionals i ciutadans per repensar la ciutat.

El mercat de proximitat i de conversa s’inicia amb l’espectacle Donar veu, creat a partir de converses de persones que passegen pel mercat. En l’àmbit de les arts escèniques, es representa Realitats avançades 2: enlluernats per la democràcia i hi haurà dues converses a l’entorn d’aquestes arts. A més, s’activaran diversos espais de conversa amb la participació de Sergi Picazo (Crític); José Antonio Langarita i Maria Pallisera, de la UdG; Emma Cortés, de l’Institut d’Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Barcelona, i els directors de Lluèrnia d’Olot i del festival de teatre de Tàrrega. L’oferta es completa, entre altres coses, amb un espai de conversa lliure al carrer.

LA XIFRA

20
activitats
són les que han programat les dues administracions organitzadores d’aquest mercat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia