Societat

Caos al metro durant la vaga contra l’amiant

TMB va haver de tancar les estacions de la Sagrera, la Sagrada Família i Verdaguer

Un 36,5% dels 802 treballadors que s’han fet un TAC, afectats per l’amiant

La jornada de vaga ahir al metro de Barcelona va provocar aglomeracions i caos a primera hora del matí, durant els serveis mínims de 07:30 a 10:00 hores, i l’empresa TMB es va veure obligada a tancar parcialment les estacions de l’L5 a la Sagrera, la Sagrada Família i Verdaguer. A la Sagrada Família, per exemple, una de les estacions on hi va haver més aglomeracions, tot i l’accés regulat, els viatgers esperaven amb resignació els combois a l’andana, que arribaven a l’estació plens i havien de deixar-los passar. Els serveis mínims es van tornar a fer de les 16:00 h. a les 20:00 h. però les aglomeracions de gent no van ser, ni de bon tros, com a primera hora del matí, quan hi havia co€incidit tota la gent que anava a treballar i a estudiar.

Els treballadors del metro, que a la tarda van fer una manifestació entre la plaça Universitat i la plaça de Sant Jaume, reclamen a TMB que faciliti informació sobre l’amiant al metro i reconegui la presència del risc d’exposició a l’amiant com a malaltia professional. Precisament ahir, CCOO va publicar unes dades segons les quals un 36,5% dels 802 treballadors en actiu del metro de Barcelona als quals s’ha realitzat un TAC tenen afectacions degudes a la seva exposició a l’amiant a la laringe (22) i la pleura (22) i a 249 més se’ls han de fer revisions periòdiques per altres patologies relacionades amb aquest material. Dels 22 treballadors amb afectacions a la laringe, que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no reconeix, dos ja han passat per la sala d’operacions per fer-los biòpsies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia