Societat

Desarticulen un grup criminal de narcotraficants a Reus, Osca i Saragossa

És la tercera fase d’una àmplia operació policial contra un clan familiar afincat a la capital del Baix Camp

La policia espanyola ha desarticulat a Reus, i també a Osca i Saragossa, una organització criminal de narcotraficants, responsable d’una complexa xarxa de distribució de diferents tipus de drogues. És la tercera fase d’una àmplia operació policial contra un clan familiar afincat a Reus -els seus màxims responsables ja van ser detinguts anteriorment.

En les dues fases anteriors es van detenir catorze persones. En la tercera, que ara ha finalitzat, s’ha centrat en un dels membres de l’organització que es dedicava a transportar la droga a Osca i Saragossa. S’han fet sis registres i set detencions més. Sis dels detinguts han ingressat a presó provisional.

S’han decomissat 300 grams d’heroïna, dos quilos d’haixix, 19.000 euros en metàl·lic i 500 grams d’or, entre altres efectes, segons fonts policials.

En aquesta tercera operació policial s’ha pogut desmantellar l’estructura de distribució d’heroïna, cocaïna, haixix i marihuana a Tarragona i Aragó per part d’aquest clan familiar que vivia a Reus.

Catorze detinguts en les dues primeres fases

Les investigacions van arrencar el gener de l’any passat, en tenir-se en coneixement d’un clan familiar que subministrava diferents tipus de drogues a distribuïdors de la ciutat de Saragossa. Aquesta primera fase es va saldar amb dos detinguts a Riudoms (Baix Camp) i el decomís de diversa quantitat de droga.

A principis d’enguany, una segona fase va finalitzar amb la detenció de dotze persones, entre Reus i Riudoms, entre ells els màxims responsables del grup criminal, i també es van interceptar 50 quilos d’haixix, 450 grams de cocaïna, 6 quilos de cabdells de marihuana i la intervenció de més de 10.000 euros en efectiu, una pistola i altres efectes.

En la tercera fase la policia s’ha centrat en el membre del clan de l’organització criminal que es dedicava a transportar heroïna i haixix per subministrar narcotraficants d’Osca i Saragossa. Els seus continus viatges van permetre els agents conèixer les ramificacions de la trama i les persones implicades a Aragó.

Després dels registres fets a Reus, Osca i Saragossa, es van poder decomissar 300 grams d’heroïna, dos quilos d’haixix, 19.000 euros en efectiu, mig quilo d’or en joies, un vehicle, 29 telèfons mòbils, un ordinador portàtil, tres tauletes i una gran quantitat d’estris vinculats a pràctiques il·legals, segons informen fonts policials.

Els set detinguts, als quals s’imputen els delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent, qui va decretar l’ingrés a presó provisional per a sis dels detinguts, mentre el restant va quedar en llibertat amb càrrecs.

En aquest operatiu hi han participat agents de les brigades de policia judicial de les comissaries de Reus, Tarragona, Osca i Saragossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona