Un centenar de personalitats de l'àrea urbana de Girona s'han adherit ja al manifest a favor de la consulta

Per ara ja hi ha uns 400 voluntaris per organitzar la jornada del 25-A

El manifest l'han liderat el director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer; el llibreter Guillem Terribas i el catedràtic de filosofia Josep Maria Terricabras. Tots tres van coincidir ahir en el valor que té que la consulta hagi sortit i s'hagi organitzat des de la societat civil, al marge dels partits polítics. Per Sunyer, això vol dir que «la gent vol un futur diferent del que està escrit», i va afirmar que és important que hi hagi una alta participació, independentment de si s'està a favor o no de la independència. Terribas va destacar que «s'està fent des de baix allò que els de dalt, i els de l'altre costat, no deixen», i va valorar sobretot la repercussió internacional. Finalment, Terricabras va fer un símil filosòfic amb la teoria de la il·lustració de Kant, i va afirmar que «la consulta haurà servit per avançar cap a la majoria d'edat». Fins ara, l'han firmat personalitats com el delegat del Govern, Jordi Martinoy; el president de la Diputació, Enric Vilert; el president d'UDC a Girona, Jaume Torramadé; l'advocat Carles Monguilod o els germans Roca, entre altres polítics i representants del món cultural, esportiu i associatiu gironí.

Ara el manifest continuarà rebent adhesions fins al dia 23, i també s'hi han adherit diversos establiments. Per al dia de la consulta, hi ha confirmada la participació d'uns 400 voluntaris.

Votacions a Sant Joan de Mollet

La plataforma organitzadora de la consulta a Sant Joan de Mollet va començar diumenge passat a recollir el vot anticipat, a la sortida de missa. Demà tornarà a recollir-ne, amb una urna al local social on el dia 25 es faran les votacions, acompanyant l'acte de la pintada d'una estelada gegant. Per al dia 25 s'han previst diverses activitats com ara un dinar popular, jocs per a la mainada, gegants i un partit de futbol sala. Un dels actes previs més importants es va fer ahir al vespre, també al local social, amb una xerrada en la qual van participar els escriptors Lluís Muntada i Xavier Cortadellas, i també Lluís Poch, un dels organitzadors de la consulta a Verges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona