Societat

Insten Sarrià a tancar Hinojosa preventivament

La Plataforma Prou alerta el consistori que si no ho fa engegarà tràmits contra la fàbrica i les administracions

La Plataforma Prou de Sarrià de Ter va demanar dijous a l’Ajuntament del municipi que apliqui la normativa i tanqui preventivament la paperera Hinojosa. El consistori i l’entitat es van reunir dimecres passat per abordar les mesures que s’havien de prendre en relació amb el problema de pudors i molèsties que ocasiona aquesta empresa. La plataforma va assegurar dijous que l’Ajuntament s’havia compromès a posar la petició en mans dels serveis jurídics, però va alertar el consistori que si no s’atén la seva demanda endegaran “els tràmits necessaris contra la fàbrica i les administracions involucrades, que estan atemptant contra la salut i el benestar de tots”.

El mes de gener passat, l’Ajuntament de Sarrià de Ter va acceptar el pla de sorolls presentat per la paperera Hinojosa però va anunciar també que faria controls per comprovar que es complís i que es crearia una comissió tècnica de seguiment. La paperera va presentar el document de mesures per reduir el soroll a 15 mesos de vista arribant a un màxim de 25 decibels. De fet, l’Ajuntament ja ha imposat dues multes a l’empresa pels sorolls que emet. Al mes de novembre n’havia cobrat una de 900 euros i n’estava tramitant una altra de 12.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia