Educació

El curs comença amb més alumnes i més docents

Un total de 120.583 escolars d'infantil i de primària i 8.361 mestres i professors comencen avui l'activitat lectiva a les comarques gironines

L'únic edifici nou és l'escola la Sínia de Sant Antoni de Calonge

El curs acadèmic 2016/17 es posa en marxa avui per a 120.583 alumnes de les comarques gironines (270 més que fa un any) i per a 8.361,5 mestres i professors (51,5 més que al curs passat). Aquest augment del nombre de professors, que els sindicats consideren que és del tot insuficient per atendre l'augment d'alumnat dels darrers anys, repercuteix en un 40% (21 docents) en els centres de màxima complexitat. La previsió del Departament d'Ensenyament és que el començament del curs escolar estigui marcat per la normalitat, és a dir, que tots els alumnes puguin incorporar-se als seus centres per al començament de les classes. Amb tot, una part d'aquest alumnes –almenys un 5%– faran classes en mòduls prefabricats. Hi ha 28 centres que només tenen prefabricats. Les comarques gironines ocupen el primer lloc del rànquing de Catalunya quant a tipus d'estructures, amb 314 mòduls.

La xarxa de centres públics és de 457, un menys que al curs passat a causa del tancament de l'escola de Sant Miquel de Campmajor, per falta de mainada. I la principal novetat pel que fa als nous centres és la posada en marxa d'un edifici nou, l'escola la Sínia, a Sant Antoni de Calonge.

A causa del descens de la natalitat, hi haurà més grups de P3 i de 1r d'ESO amb la ràtio (nombre d'alumnes per aula) adequades. Així, un 98% dels grups de P3 tindran un ràtio de 25 alumnes (al curs passat era d'un 93%) i el 93% dels grups de 1r d'ESO tindran una ràtio de 30 alumnes (el curs passat era del 87%).

Una novetat d'aquest curs és que quatre escoles rurals comencen un pla experimental amb la incorporació d'alumnes del primer cicle d'educació infantil. D'acord amb aquest pla, 22 infants entre 1 i 3 anys aniran a les escoles de Cabanes, Carles Fortuny d'Esponellà, Santa Fe de Medinyà i Vallgarriga de Sant Miquel de Fluvià. L'objectiu d'aquest pla és evitar que les famílies amb nens petits hagin de marxar del poble per la manca d'aquest servei.

Quant als ensenyaments postobligatoris, el Departament d'Ensenyament ha destacat que el 61% de centres públics que donen formació professional (FP) ho faran en modalitat dual. Així, 930 alumnes faran FP dual en 29 centres per mitjà de l'acord amb 240 empreses i entitats. Aquesta modalitat permet que l'alumne faci part de l'aprenentatge en un entorn laboral (un 33% d'hores del cicle).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona