Educació

Un postgrau de la UdG formarà a Riudellots en alimentació

L’Ajuntament promou la iniciativa, encaminada a treballar perquè la innovació faci millorar el motor local

Un postgrau de la Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, formarà a partir de l’octubre nous perfils professionals en els terrenys de la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+i) en el sector de l’alimentació.

Responsables de l’Ajuntament i la UdG van presentar divendres el postgrau innovació en la indústria alimentària, que tindrà lloc a les instal·lacions del Centre d’Innovació Gastronòmica Industrial de Riudellots, al Foodlab, al polígon industrial de Girona, dins l’àrea empresarial de Riudellots.

Col·laboració múltiple

Els continguts s’han elaborat juntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i les empreses Friselva, Costa Brava Foods, Mas Parés, Galetes Trias i Cuinats Jotri, i la Diputació hi dona suport.

El postgrau és el fruit d’una col·laboració múltiple en què el sector privat ha vist de bon ull la iniciativa d’ajudar la indústria alimentària, el gran motor de l’economia local, a innovar i formar professionals que puguin “conduir un equip i sàpiguen detectar oportunitats que permetin canviar el mètode de producció o obtenir estalvi en la producció”, afirma el regidor de Promoció Econòmica de Riudellots, Lluís Barnés. Al polígon de Riudellots, hi treballen unes 6.000 persones, moltes en el sector porcí.

El postgrau costa 2.375 euros i ofereix 30 places. Començarà a l’octubre i s’acabarà el maig del 2019. Al principi, hi haurà “una part d’anivellament” en funció de si els inscrits tenen més formació en gestió empresarial o en coneixement de la indústria alimentària. El curs inclourà sessions amb experts en legislació, ingredients i aromes, entre altres àmbits. “La formació s’ha de dirigir ara al que necessiten les empreses”, va explicar divendres la vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, Sílvia Llach, recorda Barnés, que va estar acompanyat de l’alcaldessa, Montserrat Roura.

LA FRASE

Busquem que la innovació ajudi a canviar el mètode de producció o obtenir estalvi econòmic
Lluís Barnés
edil de promoció de riudellots


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Crida per allargar la moratòria contra els desnonaments

barcelona

Fi a 353 dies sense veure’ns les cares

Barcelona
PERE CODINA
Claretià. Director de la revista 'El Pregó'

“Els bisbes de Catalunya estan massa callats”

barcelona
RICARD SERRA GRIMA
CARDIÒLEG. IMPULSOR DE LA CURSA CIENTÍFICA DE L’HOSPITAL DE SANT PAU

“Córrer la marató és bo per al cor”

Barcelona
La crònica

Intangibles i pedres

Ordenen al CIE de la Zona Franca restablir les visites

barcelona
SOCIETAT

Òmnium creu que l’acte de Pedro Sánchez al Liceu “no aporta solucions per a res”

El risc d’incendi d’aquest estiu serà elevat

barcelona
economia

Les tempestes de dijous fan malbé molta fruita i cereals