Educació

L’escola de Sant Jaume de Llierca disposarà de més espai el curs vinent

Comencen les obres d’ampliació del centre d’ensenyament, que s’havien de fer l’any passat i que feia molt de temps que es reclamaven

L’ampliació de l’escola Les Escomes, de Sant Jaume de Llierca, reclamada de fa anys per l’Ajuntament i la comunitat educativa local, ja ha començat. Es preveu que els treballs a l’interior de l’edifici –que es consideren els més indispensables– estaran enllestits el mes que ve quan comenci el curs. Els treballs que s’han de desenvolupar a l’exterior s’executaran tot seguit.

El projecte

L’ampliació, pressupostada en vora 500.000 euros (200.000 a càrrec de l’Ajuntament i la resta, de la Generalitat), pràcticament doblarà l’espai actual, amb quatre aules, una biblioteca, uns lavabos, una sala de professors i una classe de psicomotricitat nous. A més, es redistribuirà la part antiga de l’escola, que és on es treballa aquests dies. Les Escomes forma part del ZER El Llierca, junt amb els centres de Tortellà, Montagut i Argelaguer.

L’ajornament

Les obres havien de començar el setembre de l’any passat, però l’empresa a qui la Generalitat havia encarregat la redacció del projecte, després de guanyar el concurs corresponent (havia ofert una rebaixa considerable del pressupost de sortida), no va complir els terminis de lliurament del document. Consegüentment, li van rescindir el contracte i el procés d’adjudicació va haver de començar de nou. “Desgraciadament, va coincidir amb l’aplicació del 155, que va fer alentir la maquinària administrativa de la Generalitat”, comenta l’alcalde, Jordi Cargol, que es mostra satisfet que, per fi, l’ampliació hagi començat.

LES XIFRES

500.000
euros
és el pressupost global de la reforma i l’ampliació de l’escola.
1
mes
aproximadament duraran les obres de reforma de l’interior.

La urbanització dels accessos, enllestida

Sí que s’han complert les previsions en les obres de la primera fase de la reordenació urbanística de l’exterior de l’escola, que alhora serveix d’accés a la zona esportiva. Dissenyada per l’equip d’arquitectes de Xavier Bayona, l’obra completada consisteix en un corredor arbrat, en pendent, que transcorre entre el recinte escolar i el camp de futbol. El cost de tot el projecte és de cap a 220.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’acte d’il·luminar les agulles de Montserrat es farà la vigília de l’1 d’octubre

Manresa

Detectat el segon cas de dengue autòcton a Catalunya en una pacient del Barcelonès que ja ha rebut l’alta

Barcelona

La FAVB proposa crear un cos auxiliar d’agents cívics per fomentar la convivència als barris que pateixen més inseguretat

Barcelona

Detenen 39 persones vinculades a les màfies asiàtiques d’explotació sexual que operen a Barcelona

Barcelona

Un estudi mostra que el cervell dels nadons es recupera de l’ictus i desenvolupa la capacitat del llenguatge

barcelona

Urdangarin podrà sortir de la presó dos dies a la setmana per fer voluntariat i reduir la “dessocialització”

Valladolid

Ingressa a presó per vuit robatoris amb força a domicilis de l’àrea metropolitana

Barcelona

L’ACRA posa en marxa l’Observatori de la Dependència

Barcelona

El govern espanyol atura el Corredor 5G del Mediterrani impulsat per la Generalitat i Occitània

Barcelona