Educació

Madrenas proposa que els alumnes d’ESO del Narcís Xifra puguin triar on anar

Defensa repartir els estudiants en centres de Girona i evitar una possible segregació

La Generalitat vol mantenir les línies i augmentar les adscripcions

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, proposa que els alumnes d’ESO de l’institut Narcís Xifra puguin triar el centre educatiu on volen estudiar, i allunyar així el fantasma de la segregació. Madrenas es va mostrar ahir “molt preocupada” per la decisió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que l’institut Narcís Xifra passi de quatre a dues línies d’ESO el curs que ve per l’obertura d’un institut a Sarrià de Ter. El perill de segregació al centre la preocupa, i preocupa als professors d’ESO i de batxillerat, i a la comunitat educativa en general. És per això que ahir al vespre es va organitzar un Consell Municipal d’Educació extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: què passarà amb l’institut Narcís Xifra? A la reunió també hi va assistir el delegat d’Ensenyament, Martí Fonalleras, que va mantenir la posició de la Generalitat de la construcció del nou institut Narcís Xifra.

“Tot i les reticències que tenim, no posem en dubte el nou institut”, va voler deixar clar l’alcaldessa de Girona, que alhora sí que va posar en dubte “el moment” i “la pressa” per la seva construcció. Des de l’Ajuntament es proposa “una solució menys traumàtica” que implicaria treure els cicles d’ESO de l’institut Narcís Xifra. És a dir, actualment el centre té quatre línies d’ESO, però dues ja serien absorbides pel futur institut de Sarrià de Ter. Per tant, només en quedarien dues, que són les que presentarien els problemes de segregació que tem la comunitat educativa, perquè s’haurien d’omplir amb alumnes provinents de tres escoles (Fedac Pont Major, Carme Auguet i Escola Montjuïc). És per això que l’alcaldessa de Girona defensa que l’alumnat d’aquestes dues línies es reparteixin en centres escolars de la ciutat. A més, l’Ajuntament proposa, fins i tot, si calgués, augmentar de cinc a sis les línies previstes per al nou institut Ermessenda de Girona. “Molts pares i mares estarien molt satisfets perquè podrien escollir la seva adscripció”, assegura Madrenas, que reconeix que l’aplicació dels denominats “bonys” en algunes línies als instituts, no acaba d’agradar a alguns sectors educatius. “Encara ho podem reconduir i, si cal, pensem en solucions imaginatives”, com ara que la proposa el consistori. “És una proposta i si la comunitat educativa hi està d’acord, podria ser una solució”, va concloure Madrenas.

Exclusiu en FP

L’eliminació de les línies d’ESO a l’institut Narcís Xifra permetrien, alhora, complir un dels objectius que proposen els docents: fer un centre exclusiu de formació professional.

Per la seva banda, des d’Ensenyament, Martí Fonalleras va explicar al Consell Municipal d’Educació extraordinari que, per ara, la intenció de la Generalitat és mantenir les línies d’ESO a l’institut Narcís Xifra, però amb canvis. Si la preocupació de la comunitat educativa és la segregació, el que proposa és augmentar fins a 10 el nombre de centres adscrits al Narcís Xifra. Això permetria obrir la porta a un volum d’alumnat d’altres centres que fins ara no estava previst. “Així el fantasma de la segregació no ha de seguir, o almenys desapareixerà”, sosté Fonalleras. El delegat d’Ensenyament va instar les parts a continuar treballant per trobar-hi una solució després de les festes de Nadal. Tot i que el camí s’ha de decidir urgentment, ja que s’està a les portes d’un nou procés de matriculació per al curs 2019/20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona