Educació

Llum verd per fer el nou institut Salvador Sunyer a Salt

El pressupost de les obres de construcció és de 4,9 milions d’euros

El govern també anuncia la nova escola a Vilamalla

El govern de la Generalitat ha aprovat l’encàrrec de la construcció del nou institut Salvador Sunyer Aimeric a Salt. Aquesta actuació permetrà que l’equipament passi a estar en un edifici d’obra, ja que actualment les instal·lacions del centre consten de mòduls prefabricats. El pressupost dels treballs per a fer realitat la futura edificació ascendeix a 4.950.000 euros. Avui dia, l’institut està situat al carrer de Miquel Martí i Pol i té dues línies d’ESO (la previsió, però, és que passi a tenir-ne tres).

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va posar de manifest la “importància” de l’acord de govern anunciat ahir. “La construcció d’aquest equipament és un nou pas importantíssim per dignificar els centres educatius al municipi. També va destacar “la ferma aposta que s’ha fet durant aquest mandat” en l’àmbit de l’ensenyament, amb l’elaboració d’un pla educatiu de ciutat que va ser consensuat entre l’Ajuntament i la comunitat educativa de la vila. I, alhora, Viñas va subratllar “el treball, al costat del govern de la Generalitat, per continuar millorant l’educació a Salt”.

“Aquest acord se suma a la posada a licitació de l’escola Gegant del Rec, que també s’ha desencallat en aquest mandat”, hi va afegir. D’altra banda, l’Ajuntament de Salt va aprovar al febrer la requalificació de 7.500 metres quadrats de terrenys que estaven destinats a habitatges, amb l’objectiu que passin a ser per a un nou equipament educatiu. Són unes parcel·les situades al davant de l’escola La Farga. Aquests terrenys se cedirien al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb el propòsit que s’hi fes realitat un centre acadèmic que ajudés a descongestionar l’actual situació dels equipaments saltencs, que estan al màxim de la seva capacitat. Aquesta requalificació està pensada, en aquest sentit, per a la construcció del quart institut a Salt.

Vilamalla també tindrà escola nova

A Vilamalla, el govern ha aprovat l’execució de les obres de nova construcció de l’escola Josep Ribot i Olivas, amb un pressupost de 4.000.000 d’euros. Es tracta d’una obra llargament reivindicada tant per l’Ajuntament (que ja ha posat a disposició un terreny per a la nova construcció) com per la comunitat educativa. Verònica Romero, directora del centre, s’alegrava ahir de l’anunci: la nova construcció substituirà les instal·lacions actuals, que consten d’un edifici antic i quatre mòduls prefabricats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró