Educació

Mig miler de persones reclamen el nou edifici de l’institut escola de Verges

Fan una cadena humana des de l’escola vella fins als mòduls provisionals dels afores del poble, a 700 metres

Rebutgen la planificació a vuit anys vista

Prop de 500 persones entre pares, docents i alumnes de l’institut escola Francesc Cambó de Verges van fer ahir al migdia una cadena humana per reclamar la construcció d’un nou edifici, amb prou capacitat. L’acció de protesta va connectar l’edifici de l’antiga escola, al nucli antic, amb els mòduls provisionals prefabricats que hi ha als afores del poble, “per explicar quin és el recorregut que molts membres de la comunitat educativa han de fer durant la setmana”, explicava la presidenta de l’associació de famílies (AFA), Diana Canals.

Les dues dependències disten uns 700 metres, que inclouen haver de travessar la carretera de Medinyà a Torroella. A més de l’estretor dels barracons i la provisionalitat, pel que fa a l’edifici vell, hi troben mancances, tot i les obres menors d’urgència per condicionar lavabos i altres aspectes en els darrers temps.

La jornada va començar amb tallers i activitats esportives a l’escola, i va acabar amb els participants a l’esplanada que hi ha a tocar dels barracons, on la multitud es va organitzar per dibuixar les lletres de la paraula SOS. Famílies, alumnes i professorat consideren “urgent” que es tiri endavant el nou centre, i lamenten que tractin els seus fills com “alumnes de segona”, en paraules de Canals.

Terminis indefinits

L’altre focus de malestar és la previsió de calendari que els han comunicat responsables del departament: “Ens estan dient que a sis o vuit anys vista començarà la redacció del projecte, no pas la licitació de les obres. Nosaltres el que volem és que l’alumnat el pugui gaudir el més aviat possible”, assenyalava la presidenta de l’AFA.

Canals va afegir que tenen “seriosos dubtes” que els actuals alumnes de P3 de l’escola vegin construït el nou centre quan acabin la secundària, ja d’aquí a una dècada. En aquest sentit, recorden que la demarcació de Girona és on hi ha més aularis provisionals, i volen que s’actuï.

LA FRASE

Ens estan dient que a sis o vuit anys vista començarà la redacció del projecte, no pas la licitació de les obres
Diana Canals
PRESIDENTA DE L’ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES D’ALUMNES DEL CENTRE

Reivindicació compartida per onze municipis

A més de Verges, l’alumnat de l’institut prové d’altres pobles veïns de l’Empordanet, com ara Jafre, Colomers, Garrigoles, la Tallada, Albons, Bellcaire, Ultramort, Foixà, Rupià i Parlavà. És per això que els alcaldes fa temps que miren de fer pressió conjunta al departament. El vergelità, Ignasi Sabater, el situa com un dels reptes a desencallar amb la Generalitat en el mandat que arrencarà d’aquí a dues setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró