Educació

L’obra del nou Ermessenda de Girona arrencarà l’any 2020

institut ·

L’Ajuntament té previst aprovar al gener el pla especial d’usos educatius

El projecte d’enderroc de la nau de l’antiga fàbrica Simon estarà a punt a principis d’any

Està previst que obri les portes el curs 2023/24

L’Ajuntament de Girona i el Departament d’Educació de la Generalitat treballen amb un calendari que preveu que a principis del 2020 comencin les obres del nou institut de secundària Ermessenda al carrer Barcelona. Molt probablement a principis d’any ja podrien començar els treballs de demolició de la nau de l’antiga fàbrica Simon, on s’aixecarà el nou centre educatiu. Segons la regidora d’Educació, Eva Palau, el projecte d’enderroc de l’edifici ja està encarregat i està previst que el govern municipal l’aprovi definitivament entre el desembre i el gener. Així doncs, els primers moviments de terra ja es podrien visualitzar durant el primer semestre del 2020 al número 145 del carrer Barcelona, una de les principals vies d’accés a la ciutat de Girona.

A banda del projecte d’enderroc, segons avança la regidora Eva Palau, just ara s’està fent l’estudi del pla especial d’assignació d’usos educatius, un tràmit administratiu que depèn de l’Ajuntament de Girona. Està previst que entre setembre i octubre es faci aprovació inicial. I no serà fins al gener del 2020 que es tindrà enllestida l’aprovació definitiva. Així mateix, el pla urbanístic i de reparcel·lació està ara mateix en període de contractació i el govern municipal treballa amb la previsió que al desembre estigui acabat. D’altra banda, hi ha feina que ha de fer el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya: encarregar el projecte de construcció del nou institut. La regidora d’Educació, Eva Palau, té previst reunir-se amb els responsables d’Educació del govern català per impulsar el projecte i actualitzar calendaris.

En aquest sentit, “les complexitats jurídiques” sobre com l’Ajuntament de Girona ha de cedir l’espai a la Generalitat han comportat que aquest calendari s’hagi modificat, segons Palau, que sosté que ja “s’ha arribat a un consens”. “Per part de Patrimoni hi ha hagut alguns dubtes i ara el document del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Girona l’han transmès un altre cop a Patrimoni perquè responguin”, sosté.

Quatre anys de retard

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Girona van anunciar el desembre del 2016 que havien arribat a un acord per remodelar l’edifici de l’antiga fàbrica Simon per situar-hi la seu de l’institut Ermessenda. Llavors es va dir que les obres estarien acabades per allotjar-hi els primers grups el curs vinent, o sigui el 2019/20. La cessió de l’edifici del consistori a Educació s’ha endarrerit per dificultats jurídiques en tractar-se d’un edifici ja construït i no d’un solar, i també per l’aplicació del 155, que ho va parar tot. Amb tot, l’institut Ermessenda no s’obrirà a la Simon almenys fins al curs 2023/24. La Generalitat va aprovar el juny del 2017 destinar a la construcció de l’Ermessenda 6,8 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt