Educació

L’escola El Frigolet, de Porqueres, s’amplia amb una nova aula

Les obres duraran fins ben entrat el curs vinent, però no afectaran l’activitat acadèmica

Amb una setantena d’alumnes, el centre es manté com a escola rural

L’escola El Frigolet, de Porqueres, està sent ampliada amb la construcció d’una nova aula en un lateral de l’edifici actual. El pressupost és de 150.000 euros –aportats pel Departament d’Ensenyament, propietari de l’edifici– i es preveu que els treballs no estaran enllestits fins a finals d’any o a principis del que ve. Com que les obres es fan a l’exterior, l’activitat acadèmica no es veurà afectada. En canvi, sí que comportarà una molèstia important a l’hora de l’esbarjo. Ensenyament va donar llum verd a l’ampliació després que la comunitat educativa i l’Ajuntament ho van anar reclamant des de feia temps, atès que el centre té un problema d’espai. Preveient que a mitjà termini pugui fer falta, l’ampliació que s’està fent s’ha planificat de manera que s’hi pugui encabir una segona aula en un altre moment.

Les obres actuals, però, donen resposta només a una part del que es reclama des de Porqueres, perquè també es demana una remodelació de la planta superior, on hi ha la biblioteca. En una aula d’aquesta planta hi ha instal·lat el servidor informàtic, un equipament que es vol traslladar a una altra sala.

A El Frigolet estudien una setantena de nenes i nens i, si no se supera àmpliament aquesta quantitat, continuarà sent considerada una escola rural. “No tenim cap intenció que això canviï, de moment”, indica l’alcalde, Francesc Castañer.

L’aparcament

Després que el projecte es va aprovar en el ple de juliol, el condicionament com a aparcament d’un camp de conreu del costat de l’escola és a les mans de la Comissió d’Urbanisme. El consistori mirarà que el terreny estigui disponible a principi de curs, però encara s’han de fer els tràmits de l’expropiació (el preu ja està pactat amb els propietaris). La intenció és convertir el camp en un aparcament de terra compactada (el Consorci de l’Estany ja hi ha donat el vistiplau) que resoldrà la manca de lloc a l’hora d’entrada i sortida de classe.

LA XIFRA

150.000
euros
és el pressupost de l’ampliació, que cobreix el departament d’Ensenyament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La DO Empordà celebra a Calonge amb èxit de públic la gran Festa de la Verema

calonge i sant antoni

Barcelona es prepara per gestionar el Port Olímpic

barcelona

Mifas arriba als 40 anys amb més de 5.000 socis

girona

“El misteri de la Selva, del s. XIV, és més antic que el d’Elx”

Barcelona

Deu ermites i un camí

Ciutat termal

Farners i el castell

La recreació més nombrosa del Gran Dia  de Girona

La recreació més nombrosa del Gran Dia de Girona

girona

La Casa de la Paraula