Educació

Educació

Un avenç proposat per les famílies

Excursions més segures

L’associació de mares i pares de l’escola de Vilobí d’Onyar compra alces i contracta un bus amb cinturons de millor retenció

Critica que el transport diari obligatori tingui deficiències

No entenem com el transport diari, que és obligatori, tingui el sistema de seguretat que té, amb un cinturó de dos punts que, anant a 30 km/h, pot provocar lesions perquè el tronc no queda subjectat”. Ho diu Francesc Gálvez, el president de l’associació de mares i pares (AMPA) de l’escola Josep Madrenys de Vilobí d’Onyar. Les famílies del col·legi públic del poble han fet un pas endavant i, des d’ahir, les excursions dels infants del centre són més segures.

La millora en la seguretat de les excursions consisteix en una alça per a tots els seients i en la contractació d’una empresa que disposa d’una flota de vehicles amb un sistema de retenció més modernitzat, el cinturó de tres punts; és a dir, com el d’un adult en un cotxe privat. Acompanyats de sis mestres, 65 alumnes de primer i segon curs ja van anar ahir d’excursió al Museu Dalí de Figueres amb un autocar de l’empresa gironina Izaro.

L’equip directiu de l’escola ha accedit a la proposta de les famílies per reforçar la seguretat de les excursions. Gálvez calcula que una desena de sortides es faran aquest curs amb el nou sistema. El cost (uns 2.000 euros) anirà a càrrec de l’AMPA.

Les famílies han tingut la col·laboració de l’entitat A Contra Marcha Salvavidas, que va fer sessions de formació als pares i a les mares, explica Gálvez.

“No era alarmista”

La iniciativa de l’AMPA va sortir en una de les seves assemblees. “Una mare es va queixar que els nens que sortien d’excursió no anaven prou segurs. Vam pensar que era alarmista, però després vam veure que no ho era: tenia raó”, diu el president.

Gálvez diu que han entrat en contacte els últims mesos amb el Servei Català de Trànsit i el departament d’Educació. No entén per què els particulars han de complir unes normatives en les cadiretes per a la mainada i el transport escolar, que depèn del govern i que gestiona el Consell Comarcal de la Selva, no extremi les mesures de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia