Educació

Educació admet que la Balandrau pot desaparèixer

El tancament de grups de P3 de cara al curs vinent afectaria també les escoles Montfalgars i Mata Mata

El director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, va explicar ahir que la previsió de cara al curs que ve a la ciutat de Girona és tancar un grup de P3 a les escoles públiques Balandrau, Montfalgars i Marta Mata, respectivament. Fonalleras va raonar que aquesta planificació –segons ell acordada en la taula mixta amb presència també de representants de l’Ajuntament de Girona– és resultat del descens demogràfic. Segons va indicar, el tancament progressiu d’aules de P3 a la ciutat de Girona i al conjunt de la demarcació “és inevitable”. “Cada cop hi ha menys alumnes de P3”, va dir. I hi va afegir que la planificació pot variar en funció del resultat de les preinscripcions.

Fusió amb Taialà

Respecte del cas concret de l’escola Balandrau, que a diferència de les altres dues té només una línia, el director d’Educació va reconèixer que el tancament de l’únic grup de P3 pot acabar suposant la desaparició del centre, que, segons va dir, es va posar en marxa amb un “futur incert”. Fonalleras creu que una de les opcions seria que aquest centre es fusionés amb l’escola pública de Taialà. “És totalment incongruent que a menys d’un quilòmetre de la Balandrau hi hagi una escola pública d’obra de tres línies d’escolarització amb només dues d’ocupades”, va raonar Fonalleras, referint-se a la de Taialà. I va subratllar que el tancament d’un centre no representa necessàriament posar fi al seu projecte educatiu. Fonalleras té previst reunir-se després de les vacances de Nadal amb les famílies de la Balandrau, “sobretot per escoltar-les”. Ahir, la comunitat educativa de la Montfalgars va rebutjar el possible tancament d’una línia de P3 adduint que això afectaria el projecte pedagògic que han iniciat aquest any. I insta Educació a valorar la possibilitat de tancar grups de P3 de les escoles concertades en lloc de les públiques.

Protesta i reunió a l’ajuntament

Desenes de pares i alumnes de l’escola Balandrau van protestar ahir a la tarda davant l’ajuntament de Girona coincidint amb la celebració del ple del pressupost amb crits de “No som números, som escola”. Tot i que en un primer moment se’ls va impedir l’accés a la sala de plens, finalment van deixar entrar un petit grup. A més, l’alcaldessa, Marta Madrenas, i la regidora d’Educació, Eva Palau, van rebre una representació al despatx d’alcaldia. La regidora va explicar després a la premsa que al matí –“quan ens n’hem assabentat pels mitjans”– havien contactat tant amb la direcció del centre i de l’AMPA com amb Educació i que des del departament els havien assegurat que “no hi ha cap decisió presa”. També va assenyalar que en la taula mixta de fa pocs dies “en cap moment no es va concretar aquest tema”. Va subratllar que mantindran el diàleg amb tothom però que el consistori no es pronunciarà sense saber quins criteris se segueixen: “Ens ho hauran d’argumentar molt bé si és que prenen aquesta decisió.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà