Educació

Denuncien un professor del Morell per haver amenaçat companys per internet

Educació estudia apartar-lo de l'institut per haver insultat altres docents pel Facebook a través dels alumnes

Inquietud a l'institut del Morell després que, segons ha denunciat el mateix centre, un professor hagi fet servir el contacte dels seus alumnes a través de la xarxa social Facebook per insultar i amenaçar altres docents del centre, i fins i tot incitar els joves a rebel·lar-se contra ells. El mateix docent, a més, els últims dos mesos ha estat enviant diversos correus electrònics a professors i membres de l'equip directiu de l'institut, en què ha arribat fins i tot a amenaçar de mort el director del centre. L'institut va informar del cas el Departament d'Educació, que ha obert un expedient disciplinari contra el treballador, tal com va confirmar ahir el director dels serveis territorials a Tarragona, Vicenç Villena.

«És especialment greu que hagi fet servir el Facebook dels alumnes, ja que es tracta de menors d'edat i d'una persona amb una autoritat com a professor», va lamentar el director de l'institut, que va explicar que el centre es va assabentar d'aquest extrem a través de les famílies. El professor està de baixa des de les vacances de Setmana Santa i,  no hi ha cap conflicte intern que pugui explicar les amenaces contra l'equip directiu. «No havíem tingut cap queixa d'aquest tipus en els tres anys que fa que és al centre», va assegurar el director, tot i reconèixer que sí que s'havien produït diverses absències no justificades al seu lloc de treball.

Suport del claustre

El claustre de professors de l'institut ha expressat el seu suport als professors afectats per les presumptes amenaces i injúries del docent i a l'actual direcció del centre, i ha demanat a Educació que prengui mesures al respecte.

Per la seva banda, Villena va avançar que s'està valorant apartar cautelarment del centre el professor denunciat per garantir «el retorn de la normalitat» a l'institut.

Crida a la calma i a la reflexió

La direcció del centre reconeix que el cas ha generat certa alarma entre els pares dels alumnes, i va fer una crida a la calma. «És un cas aïllat i excepcional, i no pot danyar la feina de tants anys per tirar endavant l'institut», va defensar el director. La direcció del centre va ser ahir a la nit present en una reunió convocada per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) per informar les famílies amb fills al centre de la situació. Dilluns, representants d'Educació ja van mantenir una trobada amb els alcaldes del Morell, el Rourell i Vilallonga del Camp per intentar aclarir el cas, en la qual els alcaldes van demanar que es prenguessin mesures. A més, demanarà a l'AMPA que li presenti també les seves queixes per escrit. El centre vol ara aprofitar el conflicte per obrir una reflexió sobre l'ús d'internet entre els menors d'edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona