Educació

Pugen a 34 els grups confinats als centres escolars

Hi ha 126 positius entre alumnes i professionals i 801 en quarantena

Un total de 27 escoles i instituts estan afectats per casos de covid, el 0,49%, i set són llars d’infants

Els centres escolars tenen 34 grups confinats, el doble que aquest dimarts, quan eren 17. En total hi 72 positius per covid confirmats entre professionals, dos més, i 54 entre alumnes, 9 més, segons les dades actualitzades aquest dimecres per la secretària general d’Educació, Núria Cuenca. En total hi ha 285 professionals (+10) i 516 (+178) alumnes en quarantena i es mantenen quatre centres tancats, tres per covid i un per una plaga de vespes. En total hi ha 27 centres afectats per la covid, el que representa el 0,49% del total. D’aquests 27 centres, set són llars d’infants que havien iniciat l’activitat abans del 14 de setembre.

Cuenca ha destacat que l’afectació de positius és del 0,05% de la plantilla i el 0,03% de l’alumnat. Mentre que els confinats representen un 0,19% dels professionals i un 0,03% dels estudiants.

Per serveis territorials, a Barcelona hi ha vuit grups confinats, quatre més que aquest dimarts. Els nous es troben a l’escola Jesuïtes de Sant Ignasi, la Montessori i a l’escola bressol de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

A la Catalunya central hi ha tres nous grups confinats, a l’escola Ildefons Cerdà de Centelles, Carles Capdevila a Balenyà i a la llar d’infants Els Picarols de Manlleu. Hi ha també dos nous grups bombolla en quarantena a l’escola Maria Ward de Badalona i a la Joan Salvat i Papasseit de Santa Coloma de Gramenet.

Pel que fa a Girona, hi ha tres nous grups a Girona, a l’escola Forallac, a l’institut Santa Eugènia de Girona i a l’institut de Sant Feliu de Guíxols. A Lleida, hi ha un nou grup a l’institut Joan Oró, i al Baix Llobregat tres: institut Torreroja de Viladecans, Salesians de Sant Boi i a l’escola Bon Solei de Gavà.

En canvi, als serveis territorials de Tarragona, el Maresme i el Vallès Oriental i el Vallès Occidental l’afectació és la mateixa que aquest dimarts.

Pocs casos per veure l’impacte de l’obertura

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha apuntat que encara són “pocs casos” que no permeten valorar l’impacte epidemiològic de l’obertura dels centres escolars. Ha insistit però que l’evidència que es té i les experiències d’altres països fan pensar que “la major part dels casos que es veuran en infants seran positius que no s’hauran contagiat en l’àmbit escolar sinó fora”. Ha afegit que els centres no actuarien com un “amplificador” de la transmissió sinó que patiran la situació de l’entorn, que ha reconegut que no és del tot positiva.

Ramentol ha destacat la “importància” que el passat dilluns obrissin els centres escolars i ha fet una valoració “força positiva” del protocol de gestió de casos, tot i que ha indicat que s’aniran introduint les millores que s’observin necessàries. Entre aquestes ha avançat que n’hi haurà en relació amb les escoles d’educació especial.

Amb tot, ha afirmat que en els centres on s’estan detectant casos s’hi estan enviant els equips per fer els cribratges i els estudis epidemiològics. “La primera resposta és positiva”, ha assegurat.

El secretari ha explicat també que recomanen a les famílies amb més d’un fill en diferents grups que si un dels infants està l’espera del resultat d’una prova PCR perquè és un cas sospitós de coronavirus, el germà o germans també es confinin fins a obtenir el resultat. En canvi, ha indicat que aquest confinament preventiu dels germans no és necessari si el germà està en quarantena però perquè el cas sospitós és un altre membre del seu grup bombolla.

Insistir en el treball pedagògic contra l’absentisme

Cuenca ha explicat que necessiten un temps per analitzar quin és el nivell d’absentisme que s’està donant als centres en relació amb la por al contagi per la covid-19. Ha reconegut que hi ha “comunitats” que obertament han dit que no portaran els fills a l’escola i ha explicat que amb aquestes s’ha de començar un treball de pedagogia. “Treballarem amb aquestes comunitats per aconseguir que els nivells d’absentisme es vagin reduint”, ha manifestat.

Hores d’ara el Departament d’Educació no ha rebut cap requeriment d’informació per part de la fiscalia sobre famílies que no han portat els fills a escola. Cuenca ha indicat que no tenen cap notícia que els faci suposar que la fiscalia estiguin actuant en relació a aquests casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona