Educació

Ustec vol que es redueixin les ràtios per seguretat

La Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya (Ustec) reclama a Educació que redueixi les ràtios a les aules, sobretot als centres de secundària. Segons ha detallat la portaveu gironina del sindicat Ustec, Glòria Polls, “hi ha aules on les taules estan separades per 40 cm” i no pel metre i mig reglamentari.

Desenes de professors es van concentrar ahir a la tarda davant de la delegació de la Generalitat a Girona per reivindicar-ho. Les queixes del sindicat també són per la “falta d’espais alternatius” que tenen algunes escoles i instituts.

Sobre la contractació de personal, la portaveu gironina ha agraït la decisió del departament d’augmentar les mencions de professors substituts a dilluns, dimecres i divendres, tot i que ha dit que encara no saben “quina tasca” han de fer els docents contractats com a reforç per la Covid-19.

D’altra banda, en la concentració d’aquest dimarts a la tarda els treballadors dels menjadors escolars d’Eurest també han aprofitat per queixar-se de la seva situació. Segons el president del comitè d’empresa, Yasser Sadoune, la direcció està tirant endavant “uns ERTO falsos i no declarats”, perquè segons el sindicalista “no hi ha cap mena de justificació”. Per això ja han denunciat la situació a Inspecció del Treball i no descarten arribar a la via judicial si la situació no s’arregla.A més, Sadoune també ha denunciat que hi ha monitors del servei de menjador als quals han rebaixat 100 euros el sou. Segons el president del comitè d’empresa, aquestes mesures afecten “el 90% de la plantilla”, que són unes 380 persones, entre monitors i cuiners.D’altra banda, els treballadors de l’empresa també es queixen que la direcció no els ha entregat tot el material de protecció necessari. Si bé han repartit mascaretes i guants per a tots els treballadors, la vocal del comitè d’empresa, Sofia Geli, s’ha queixat que l’empresa no ha distribuït pantalles protectores als monitors, tot i que n’haurien de portar per fer la seva feina.Els sindicats han assegurat que Eurest gestiona el menjador de prop de 90 centres escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA