Educació

L’afectació per Covid arriba a un 40% d’instituts

Aspec-SPS i la CGT critiquen el criteri d’Educació per informar dels casos

El sindicat de professors de secundària Aspec-SPS i la CGT van alertar ahir que l’afectació de la Covid als centres de secundària és d’“aproximadament el doble” que a primària, prenent com a base les dades que ofereix el Departament d’Educació però estenent la condició d’afectat a tots aquells completament confinats, als que tenen un o més grups confinats o als que tenen 10 o més alumnes confinats. Amb aquesta informació mantenen que hi ha un 39,1% d’instituts de secundària i gairebé un 30% dels centres de primària i secundària afectats per la Covid-19. En canvi, calculen que les escoles de primària afectades representen un 17,5% del total. Els representants d’Aspec-SPS van criticar les “incoherències” en les dades d’Educació i van afirmar que el criteri “no és l’adient per visualitzar el nombre de grups i persones afectades”. Per territoris, i segons el sindicat, un 26,8% de les escoles de primària afectades són al Vallès Occidental, un 33,7% dels centres de primària i secundària depenen dels serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental i un 47,9% dels instituts d’ESO afectats també es localitzen al Vallès Occidental. El territori menys afectat serien les Terres de l’Ebre en tots els tres àmbits educatius. Conclouen que després de 3 setmanes, la incidència de la Covid-19 als centres “continua en augment” i que l’estabilització i reducció “puntual” de les xifres de confinaments respon a la reducció de 14 a 10 dies de la quarantena.

Els patis no són prou verds per fer-hi classes

Els patis de ciment i els espais verds massa allunyats del centres educatius són dues de les raons que addueixen els docents a l’hora de descartar fer més classes a l’aire lliure, segons una enquesta coordinada des del CREAF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que van respondre més de 100 mestres. La necessitat de les escoles d’impulsar activitats a l’aire lliure, que s’ha accentuat arran de la crisi sanitària per la Covid-19, topa també amb la falta de personal per controlar els alumnes en un espai obert, on una sola persona per a 25 estudiants és insuficient, i amb la manca de formació dels docents per traslladar les activitats del dia a dia de l’aula a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró