Educació

La Fundació Pallach obre els premis al món empresarial

A més dels guardons en l’àmbit literari, distingiran l’empenta social i educativa de firmes

La Fundació Josep Pallach, tot i el context de crisi per la pandèmia, ha convocat un quart premi anual, adreçat a empreses que apostin pels compromisos amb la feina educadora i la societat. El president de la fundació, Josep Maria Soler, reconeix que és un any difícil, marcat per la pandèmia i amb dificultat per mantenir les activitats i les commemoracions del centenari del naixement de Pallach, però a banda dels tres guardons instituïts –amb el suport dels ajuntaments de Figueres, Palafrugell i Begur– a experiències educatives, articles literaris i narrativa curta –respectivament amb cada municipi–, ara volen anar un pas més enllà i obrir-se al món empresarial, una oportunitat per ampliar el ventall d’influència i trobar noves sinergies.

A diferència dels tres premis ja existents, remunerats, la primera distinció neix amb l’objectiu de lliurar tres guardons físics –mirant de repartir pes entre empreses grans, mitjanes i petites– però sense cap compensació econòmica. Les candidatures es poden presentar abans del 31 de gener, per les mateixes empreses o a proposta de qualsevol persona o entitats –amb permís de la firma candidata–. En el jurat, hi han implicat la Generalitat, els sindicats CCOO i UGT i les patronals FOEG i Pimec.

L’Any Pallach s’allarga
Soler, respecte als actes previstos per l’Any Pallach, destaca que han mirat de salvar el màxim d’actes i estades de l’exposició itinerant sobre la trajectòria del pedagog i polític. Però les restriccions els ho han posat difícil i moltes convocatòries, xerrades o les instal·lacions de la mostra en biblioteques ara tancades els han fet prorrogar les commemoracions al llarg, com a mínim, de la primavera de 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós