Educació

Estudiants abandonen el rectorat UAB després del compromís de flexibilització del curs

Uns 25 alumnes han passat la nit a les instal·lacions

Els prop de cent estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que ahir van prendre el rectorat l’han abandonat aquest migdia després que l’equip de govern s’hagi compromès a “intentar establir” mesures de flexibilització en docència i avaluació, com reclamaven. En concret, la portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans en aquesta universitat, Cristina Cambó, ha informat a Efe que l’equip rector s’ha compromès a “aprovar en un consell de govern extraordinari el proper 11 de gener el seu compromís de fer tot el possible perquè les diferents facultats apliquin les mesures de manera conjunta”.

Les mesures de flexibilització a les que ha cedit l’equip rector són l’eliminació de qualsevol criteri que condicioni poder presentar-se a examen final o recuperació, eliminar que el percentatge d’assistència a classe tingui repercussió en la qualificació final i que el pes de les pràctiques per la nota final, sobretot en les carreres científiques, es correspongui amb els condicionants marcats per la pandèmia.

En el cas que alguna facultat decideixi no aplicar les mesures, Cristina Cambó ha afirmat que “seguirem amb les mesures de pressió”, tot i que s’ha mostrat “satisfeta” amb la reacció de l’equip de govern. Els punts en els quals ha cedit la universitat són “essencials” i “impliquen un camí real de flexibilització en l’avaluació”, ha observat Cambó, que ha destacat que “s’aplicaran en els exàmens finals previstos per a finals de gener, com demanàvem”.

Els estudiants, atrinxerats ahir al rectorat, van lliurar una carta a l’equip de govern de la universitat en què assenyalaven que “des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, el passat març del 2020, ens hem trobat en una situació d’excepcionalitat davant la qual la UAB no ha sabut estar a l’altura”, ja que “no ha ofert mesures d’adaptació i flexibilització que s’adeqüin a les diferents realitats dels estudiants”.

La conjuntura actual “segueix sent d’excepcionalitat” i l’abast i efectes de la crisi de la Covid “no mostren senyals d’afluixar”, segons els estudiants, que denunciaven “nul·la flexibilització de cara a les avaluacions finals, que seran presencials malgrat haver realitzat més de la meitat del semestre virtualment”.

Uns 25 alumnes han passat la nit a les instal·lacions de l’Autònoma, segons l’agència ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs