Educació

Queixes per l’edifici de l’institut de Vilablareix

Consideren que les aules són petites tot i complir l’espai mínim de la normativa

Una setmana després de l’ inici del curs escolar, la situació a l’ institut de Vilablareix és la mateixa: continuen amb aigua i llum d’obra, només tenen internet a la planta baixa –el departament d’Educació els ha assegurat que els muntaran la connectivitat el 27 de setembre– i les obres al pati els han comunicat que s’allargaran dues setmanes més. El fet de tenir l’electricitat d’obra, de poca potència, els provoca problemes i periòdicament es queden sense llum. Divendres passat, les màquines que encara treballen al pati van necessitar tota la potència del corrent i això els va fer saltar el diferencial i es van quedar sense llum en una zona de l’edifici.

Totes les aules de 52 m²

El director del centre educatiu, Miquel Font, es queixava també de la funcionalitat del nou edifici, de tres plantes, i un equipament llargament reivindicat des que l’institut de Vilablareix es va posar en marxa el 2008 amb dos barracons. Per Miquel Font les aules són petites, tot i que compleixen el mínim que estableix la normativa de construcció d’instituts d’educació: 52 m². “Totes les nostres aules són d’aquesta mida, de 52 m². Ho han fet tot amb el mínim. A primer de batxillerat tinc 34 alumnes i amb una aula de 52 m² els alumnes s’han de seure en taules de quatre”, assenyala el director.

Han fet arribar les queixes al departament, que argumenta que el projecte d’edifici compleix la normativa. Arran d’aquesta necessitat de disposar de més espai, la direcció ha decidit convertir el que havia de ser el bar en una aula polivalent. Miquel Font explica que aquest espai és superior a 52 m² i així poden distribuir els alumnes d’un en un.

El director hi afegeix també que hi ha poca cobertura telefònica El centre té més de 650 alumnes i 63 docents. Font està vinculat a l’institut de Vilablareix des que es va posar en marxa el 2008.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, van inaugurar el nou institut de Vilablareix el 25 d’agost encara amb maquinària i paletes a l’exterior. Les grues van començar a treballar al solar on hi ha el nou institut a principis de desembre del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp