Educació

La UdG avala l’últim balanç del mandat del rector Quim Salvi

El claustre hi vota a favor amb un 74,7% dels vots

Salvi reivindica un balanç satisfactori en el seu darrer informe anual d’aquesta legislatura abans de les noves eleccions

El claustre de la UdG va donar ahir el vistiplau a l’últim balanç anual d’aquesta legislatura liderada pel rector Quim Salvi. Amb l’aval d’un 74,7% de vots favorables, Salvi va agrair “l’esforç col·lectiu de la comunitat universitària per superar la pandèmia”, qualificant aquest últim any de “temps difícils”: el cost per a l’adaptació de la UdG a les mesures Covid ha estat de 4,5 milions d’euros. Amb tot, el rector reivindica que el seu equip de govern no ha deixat de banda “els grans reptes” de la UdG. En destaca l’anunci del nou model docent UdG21, que es presentarà a aprovació del consell de govern. En l’àmbit de les persones va posar com a exemple la temàtica de la inauguració de curs d’enguany a l’entorn de l’educació inclusiva i el treball per “garantir que ningú es quedés sense estudiar mitjançant la supressió de barreres econòmiques, físiques o digitals”.

En total, la UdG agrupa avui una comunitat de 18.000 estudiants. En l’apartat de personal, el rector va recalcar que s’ha reduït l’interinatge de PAS i PDI d’un 20% (i que 50 persones més s’hi afegiran properament). Tot i l’aval majoritari del claustre, en els torns de paraula posteriors a la presentació de l’informe del rector, els representants dels estudiants van lamentar un retrocés de l’ús del català a la UdG. Salvi va respondre, però, que el català és clarament “la llengua vehicular a la UdG” i va recalcar que només en un dels 40 graus de la UdG s’observa un ús del català inferior a un 40%Els estudiants també van manifestar les seves preocupacions per la problemàtica de l’acreditació d’una tercera llengua i van reclamar millores necessàries d’algunes de les aules on s’imparteixen els cursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona