Educació

Assistents maternals i cursos per a adults

Cam Mainada (Casa d’Assistents Maternals), que des del 2013 acull a Perpinyà nadons en l’etapa preescolar (de 0 a 3 anys), és l’única llar d’infants immersiva en aquest territori. Té l’estatut d’una agrupació d’assistents maternals, una fórmula força estesa a l’Estat francès per atendre i cuidar nadons amb flexibilitat d’horaris. Les tres assistents de la Cam Mainada van triar treballar en català i en immersió, una oferta educativa que faltava a la Catalunya del Nord, i poden acollir un màxim de 12 mainatges al dia. En un altre àmbit i de cara a la població adulta, té un paper destacat Òmnium Cultural Catalunya Nord, que imparteix cursos setmanals en 24 municipis per a prop de 400 persones adultes.

Inicis de l’OPLC

Creada el 2019, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana ( OPLC ) és l’eina pública de coordinació i impuls al foment de la llengua catalana. Compta amb la participació de les principals administracions (l’Estat, l’àmbit acadèmic i consells departamentals i regionals; la Casa de la Generalitat de Perpinyà hi és vinculada com a “ens convidat”; i, a més de les administracions fundadores, l’OPLC inclou un consell científic format per representants de la Universitat de Perpinyà i l’àmbit acadèmic) i un col·legi associatiu d’entitats vinculades a la catalanitat d’aquest territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia