Educació

Salvi aposta per “millorar i seguir fent gran la UdG”

Investit rector, per un segon mandat, promet continuïtat en els plans engegats i completar més de 300 accions ja en curs o previstes

Vol implicar estudiants i personal i abordar nous reptes

Quim Salvi, catedràtic d’arquitectura i tecnologia de computadors de la Universitat de Girona (UdG), va ser investit ahir rector per encapçalar la institució durant el pròxim quadrienni, després del procés electoral en què va ser l’únic candidat. En un acte a l’aula magna Modest Prats, Salvi va encetar el seu segon mandat, vuitè en els 30 anys de trajectòria de la universitat, prometent continuïtat en les més de 300 accions en curs o projectades, per “millorar i seguir fent gran” la UdG.

L’escriptor Josep Maria Fonalleras, responsable de continguts de la institució, va obrir la presa de possessió glossant la primera i inaugural del rector Josep Maria Nadal, qüestionant que engeguessin una universitat “petita, perifèrica o sobrera”, i consolidada tres dècades després. La presidenta del consell social, Rosa Núria Aleixandre, també va destacar que era un acte més solemne –tot i les mesures per prevenir la covid-19– que no pas el 2017, quan Salvi va prendre possessió a porta tancada, en un despatx, en plena aplicació de l’article 155 després del referèndum de l’1-O.

Salvi es va comprometre a actualitzar aspectes com ara el mapa de titulacions, els paquets formatius o incrementar qualitat i recursos en col·laboració amb els estudiants i el personal docent, investigador i d’administració i serveis, als quals va demanar que s’impliquin en els òrgans per obtenir “diversitat d’idees”.

El rector va agrair el pòsit dels seus predecessors, Nadal, Anna Maria Geli, Sergi Bonet i, especialment, Joan Batlle; i va apostar per “mantenir allò que és primordial i necessàriament ha de romandre”, amb “factors a modificar”, com ara també aspectes introduïts per la pandèmia –el teletreball i la conciliació– o la reducció de l’interinatge.

La consellera Geis garanteix més recursos

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, doctora i professora de dret en els darrers anys a la UdG, va presidir l’acte d’investidura i, a més de llegir el decret oficial de nomenament de Salvi per al segon mandat, va destacar la importància de la “funció temporal” però decisiva de les persones per construir institucions, polítiques o acadèmiques. Geis, que ja va inaugurar al setembre el curs acadèmic a l’aula magna gironina, hi va tornar ahir per anunciar que el compromís de dotar amb més recursos el sistema universitari català es consolida amb 188 milions –un 14% del pressupost del departament per al 2022–, i amb un increment del 43% per a recerca, com ara el suport als Grups de Recerca, que passa de 23 milions el 2017 als 39 previstos ara, o els 21 del programa Profor, a més del reforç dels centres que depenen de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera