Educació

Cambray afirma que la sentència “no canvia res”

Lamenta la judicialització i torna a reivindicar el model d’”èxit” de l’escola catalana

També reconeix que hi ha àmbits de millora en el protocol als centres i diu que es fan els “aclariments” necessaris

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha afirmat que el decret del TSJC que declara ferma la sentència del 25% del castellà “no canvia res”. En declaracions als mitjans des de Badalona, ha afirmat que sabien que això passaria i que està “dins del procediment” iniciat arran la decisió del Tribunal Suprem (TS) al novembre. El Departament d’Educació notificarà ara que ha rebut el decret del TSJC i Cambray ha explicat que el proper pas seria que se’ls comuniqués que comença un període, entenen que de dos mesos, per executar la decisió. Un cop esgotat, ha dit que respondran el que calgui, sense concretar més. El conseller ha tornat a lamentar la judicialització i ha defensat el model d’”èxit” de l’escola catalana.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aclarit que la Generalitat té dos mesos per complir la sentència del 25% de castellà a les escoles. El tribunal ha declarat ferma la resolució judicial del 16 de desembre del 2020 després que el Tribunal Suprem rebutgés el recurs que havia presentat Educació. Ara el Govern té 10 dies per notificar que ha rebut aquesta nova resolució. Passats els dos mesos a partir de la comunicació de la sentència, qualsevol de les parts i persones afectades pot instar a l’execució forçosa. Aquest procediment neix d’un recurs presentat pel Ministeri d’Educació del govern del PP l’any 2015.

Davant d’això, Cambray ha insistit que la notificació d’aquest divendres no ha de suposar cap canvi als centres educatius. Ha valorat que el que està passant és que està continuant el procediment judicial que ja esperaven.

A més, ha defensat que s’està donant compliment a la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i ha insistit que el model d’immersió lingüística garanteix que els alumnes que acaben l’etapa obligatòria assoleixen competències tant en català com en castellà. Un cop més, ha reivindicat que l’aprenentatge de llengües “no va de percentatges”.

Àmbits de millora en el protocol als centres

El conseller d’Educació també ha reconegut que hi ha “àmbits de millora” en el protocol sobre la covid que s’aplica als centres educatius, tal i com li han traslladat des dels centres. Tot i això, ha assegurat que s’està en permanent contacte amb el Departament de Salut i es van fent els “aclariments” necessaris per millorar aquest protocol. El conseller ha insistit que es tracta d’un protocol sanitari i ha dit que es treballa al màxim per garantir la màxima presencialitat i seguretat als centres. En general, ha valorat que la situació és “complexa” pel creixement “vertiginós” de contagis.

Després de trobar-se amb responsables de centres educatius de Badalona, Cambray ha assegurat que tot i rebre les queixes per aquests “àmbits de millora” en el protocol, també han rebut satisfacció per com s’estan gestionant les baixes.

Sobre això, ha reconegut que potser hi ha baixes que no es poden cobrir al dia següent però sí en el termini més breu possible. En tot cas, ha defensat es fan nomenaments cada dia perquè tots els docents de baixa tinguin substituts i que també s’han flexibilitzat les condicions a la concertada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona