Educació

Les escoles d’Olot no perdran grups de P3

Els instituts han demanat tres nous cicles formatius superiors i un de mitjà

Cap dels centres escolars d’educació primària de la ciutat d’Olot perdrà grups de P3, després que la taula de planificació escolar hagi reduït les ràtios. En concret, aquesta taula, que aplega tots els agents locals en el camp de l’ensenyament, ha acordat baixar a 20 alumnes per grup als centres públics i a 21 als concertats, excepte al Petit Plançó, on és de 25. Cal recordar que durant els últims anys alguns centres han perdut grups de P3 i d’altres han estat a punt, tot i que la mobilització de les associacions de mares i pares dels centres afectats ho ha evitat. Ha estat també una polèmica recurrent als plens de la capital garrotxina. La regidora d’Educació, Mariona Camps, ho va explicar en l’última sessió plenària i va remarcar la importància que té aquesta reducció de ràtios en la millora de la qualitat de l’educació. “Ara veurem si, a partir de la matrícula, cal afegir algun grup”, va indicar. I hi va afegir que en el cas dels centres de secundària l’oferta de grups es manté.

Així mateix i en el mateix ple, l’alcalde, Pep Berga, va informar que els tres instituts de la ciutat han demanat a la Generalitat poder oferir nous cicles formatius de grau superior i mitjà. En concret, va detallar que l’institut La Garrotxa ha demanat un cicle formatiu de grau superior de l’especialitat d’agrària; el Bosc de la Coma, de digitalització informàtica, i el Montsacopa, d’integració social. A més, el primer d’aquests centres ha demanat poder oferir un cicle formatiu de grau mitjà de planificació d’edificacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró