Educació

Concentració dels sindicats d’educació per exigir més seguretat davant d’una situació “extrema”

Animen els centres a concentrar-se a les portes aquest dijous i insisteixen que no es cobreixen totes les baixes

Un centenar de delegats dels principals sindicats de l’educació s’han concentrat aquest dijous a les portes del Departament d’Educació. Ho han fet per criticar per la situació “extrema” que es viu als centres educatius en la sisena onada, caracteritzada, segons denuncien, per manca de mesures de seguretat, “explosió” de contagis i falta de personal. En aquest sentit, han insistit que no s’estan cobrint totes les baixes i que els docents estan assumint feina molt més enllà del que els pertoca. Per tot això, han reclamat més personal, abaixar les ràtios, mascaretes FFP2 i personal sanitari als centres. A més, han fet una crida a fer concentracions als centres durant aquest dijous.

En la protesta hi han participat USTEC-STEs, CCOO, Intersindical, ASPEC·SPS, UGT i USOC. La portaveu nacional d’USTEC-STEs, Iolanda Segura, ha reiterat que gairebé cada dia el nombre de substitucions no assignades dobla el de les assignades. Ha afegit a més, que de les assignades n’hi ha que no acaben sent reals perquè el substitut es posa malalt i no pot acabar anant al centre. Per això, han insistit a reclamar que es cobreixen les baixes des del primer dia de manera real.

Des de CCOO, Marga Romartínez ha reclamat també baixar les ràtios per reduir la concentració de CO2 a les aules i, per tant, que el contagi sigui “menys probable”. I és que el responsable de la federació d’ensenyament de la USOC, Pere Forga, ha asseverat que hi ha una “explosió” d’aquests contagis i que ara mateix no es dona la seguretat necessària. Forga ha afegit que sembla que el que es vulgui és aconseguir la immunitat de ramat “a través de les escoles”.

Pel que fa al sindicat de professors de secundària ASPEC·SPS, Joan Alís, ha denunciat que el professorat està treballant el doble de la jornada per poder atendre els alumnes que tenen presencialment a les aules i els que estan confinats i segueixen la modalitat en línia. Ha afegit que molts centres tampoc compten amb les mascaretes necessàries per garantir la seguretat i que, sovint, les homologades com a FFP2 són de “qualitat inferior”.

La portaveu de la Intersindical, Judith Ribera, defineix la situació com a “caos” i lamenta la “indefensió” que estan vivint els professionals educatius. Ha acusat Educació de no voler revertir les retallades de forma prèvia a la pandèmia i ha assegurat que això està afectant molt en com fer front a la pandèmia.

Docents “vulnerables” i “abandonats”

La portaveu d’Educació Pública de la UGT, Lorena Martínez, ha explicat que els docents se senten “vulnerables” i “abandonats”. Ha criticat especialment la manca d’informació, els canvis constants de protocols i la falta de reconeixement de la tasca que estan duent a terme. I és que Martínez ha asseverat que són els professionals dels centres els que estan gestionant els positius a les escoles, i no l’àmbit sanitari.

També ha criticat que mentre el conseller diu que les escoles són segures fa visites en exteriors, quan els docents entren dia a dia a les aules amb vintenes d’alumnes. “Que entri a les aules”, li ha reclamat.

Els sindicats han fet una crida a la comunitat educativa a concentrar-se a les portes dels centres educatius aquest dijous per expressar el seu descontent i les seves reclamacions.

Entre les demandes també hi ha l’ampliació de les jornades que actualment són de mitja o d’un terç a completes, contractar personal sanitari titulat a cada centre per vetllar per la correcta aplicació de les mesures de prevenció i detecció i sistemes de ventilació mecànica,

Els sindicats concentrats han reclamat també millores en les condicions laborals com per exemple el restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades, l’estabilització del personal interí i substitut i la recuperació del poder adquisitiu perdut els darrers anys, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona