Educació

Ustec s’oposa a l’avançament del curs perquè creu que no hi haurà prou temps per preparar-lo

La portaveu del sindicat de mestres demana la dimissió de Cambray per no portar la proposta primera al Consell Escolar

El sindicat de mestres Ustec s’oposa frontalment a la proposta d’avançar uns dies l’inici del proper curs perquè considera que els docents no tindran prou temps per preparar-lo. Segons Iolanda Segura, portaveu del sindicat, a primers de setembre solen faltar molts mestres per nomenar i això dificulta la coordinació interna dels centres. A més, creu que no es pot avançar la fi de les vacances dels docents perquè és un dret laboral. Per això, i pel fet que la mesura s’hagi anunciat públicament només mitja hora després d’avançar-la als directors dels centres i sense consultar als sindicats, Segura ha demanat, en declaracions a l’ACN, la dimissió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray.

Per a Segura, la mesura va “en detriment de la qualitat educativa”, ja que el curs no es podrà preparar en condicions. Així, segons ella, si el curs no es pot preparar amb suficient antelació i els substituts encara no han arribat, els primers dies de classe les escoles i instituts seran “una guarderia”, cosa que considera una mesura “populista” que “pot acontentar algunes famílies però no resol els problemes”. “La millora de l’atenció a l’alumnat no es fa avançant el curs, sinó augmentant la dotació de personal”, opina.

A més, considera que la mesura va en detriment de les seves condicions laborals perquè el mes d’agost està “blindat” com a mes de vacances pels docents. Així, creu que en altres països es fan igual o menys dies de classe, però més espaiats durant l’any i amb menys vacances a l’estiu. En altres comunitats autònomes, que comencen habitualment abans que Catalunya, el curs, diu Segura, acaba també més aviat al juny o fan jornada compactada. “El descans és per a l’alumnat, no pas per a les vacances dels docents”, ha conclòs.

Per tot això, ha avançat que Ustec es coordinarà amb la resta de sindicats i associacions de famílies d’alumnes per tal de “donar una resposta general de tota la comunitat educativa: no es poden fer les coses d’aquesta manera, s’ha de treballar amb tothom i fer els canvis consensuadament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes per donar més protecció a les víctimes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA