Educació

Catalunya tirarà pel dret amb l’eliminació de les quarantenes a l’aula

El govern diu que s’eliminaran abans d’acabar el febrer encara que no hi hagi acord en un àmbit estatal

L’executiu treballa per introduir canvis a secundària

El govern de la Generalitat assegura que es posarà fi a les quarantenes a primària a les escoles de Catalunya abans no expiri el mes de febrer, tant si hi ha acord com si no en un àmbit estatal respecte aquesta qüestió. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu celebrada ahir la portaveu del govern, Patrícia Plaja, va assegurar que l’executiu català té l’esperança que en el marc de la reunió estatal que s’ha de celebrar en els pròxims dies s’arribarà a un acord quan s’abordi aquest debat, alhora que va recordar que el govern ja té en ment una data per aixecar les quarantenes a les aules dels alumnes de primària: el 21 de febrer. En cas que no hi hagi acord, va insistir Plaja, “el govern farà el pas igualment”.

La portaveu del govern va avançar, a més a més, que l’executiu està treballant també perquè els alumnes de secundària que no estan vacunats tampoc n’hagin de fer en cas de no mostrar cap símptoma compatible amb la covid o, per descomptat, donar negatiu en un test, però no va concretar quan es vol aplicar. Plaja va subratllar que la decisió d’aixecar les quarantenes a les escoles està avalada per la societat catalana i la societat espanyola de pediatria. Actualment han de fer quarantena els nens i nenes que no tenen la pauta completa en cas que hi hagi un mínim de 5 positius a l’aula o un 20%. Així doncs, quan s’aixequin les quarantenes només s’hauran de confinar els alumnes positius o aquells contactes estrets amb símptomes.

Un cop es resolgui el capítol de les quarantenes, el següent debat, pel que fa a les escoles, serà amb molta probabilitat el de l’ús de les mascaretes a l’interior de l’aula. Salut té aquesta qüestió sobre la taula, mentre creixen les pressions externes perquè les elimini. La intenció de la Generalitat continua sent prescindir-ne “tan aviat com sigui possible”, però de moment manté que “no serà els pròxims dies i difícilment les pròximes setmanes”. Molts experts recomanen deixar passar tot l’hivern abans de tirar endavant una decisió d’aquest tipus.

112 pacients menys ingressats

El Departament de Salut va notificar ahir que hi ha 112 pacients menys ingressats per covid-19 als hospitals catalans, i el total se situa en la xifra de 2.205. Ahir també es van comptabilitzar 10 crítics menys (324). Els nous casos confirmats per PCR o TAR són 8.877, amb un total de 2.263.460 des de l’inici de la pandèmia. En paral·lel, Salut ha registrat 91 morts més, fins a 26.320 defuncions. L’Rt es manté en 0,63, mentre que el risc de rebrot cau 101 punts i se situa ara en 1.210. Un 14,60% de les proves ha donat positiu durant l’última setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona