Educació

Convocades tres manifestacions per la vaga de l’educació

L’escola concertada, el personal laboral i el del lleure educatiu s’afegeixen a les aturades

El conseller d’Educació defensa al Parlament que pren les decisions “des del diàleg i el consens”

La convocatòria de vaga que els sindicats de l’educació fan cinc dies de març es reforçarà amb tres manifestacions la setmana vinent. Totes començaran a dos quarts de dotze del matí i tindran recorreguts diferents. La del dia 15 sortirà dels Jardinets de Gràcia i anirà fins al Departament d’Educació, a Via Augusta. La segona, l’endemà, transcorrerà entre l’estació de Sants i el Saló de l’Ensenyament, que obrirà aquell dia les portes al recinte firal de Montjuïc. La tercera marxa tindrà lloc el dia 17 entre les places Universitat i Sant Jaume. De moment no s’ha convocat cap mobilització els dies 29 i 30 de març. Aquest mes hi ha una altra vaga convocada per la Intersindical, Ustec, el sindicat d’estudiants SEPC i COS per la “passivitat”, denuncien, del departament a l’hora de fer front a la sentència que imposa un 25% de castellà a les aules. Per a aquest dia també s’estan preparant mobilitzacions

La vaga dels cinc dies convocada per Ustec, CCOO, Intersindical, Professors de Secundària, UGT, CGT i USOC va guanyant adhesions. Els sindicats la van anunciar el 18 de febrer després d’un tancament de 24 hores al departament en protesta pel canvi del calendari escolar sense negociació prèvia. Els representants sindicals expliquen que l’avançament del curs una setmana al setembre ha estat la decisió que ha fet esclatar el malestar després d’anys de retallades, de l’acumulació de canvis normatius –l’últim, l’aplicació del nou currículum pel curs vinent–, del retard en l’estabilització de les plantilles, de la manca de responsabilitat en la defensa de la immersió lingüística i de la poca capacitat negociadora del departament, segons assenyalen, entre altres motius, els sindicats. L’escola concertada ha convocat també vaga, els dies 15 i 16 de març, per uns motius similars. El personal laboral s’ha afegit a la vaga el dia 15 i demana recuperar poder adquisitiu i més personal d’atenció directa a l’alumnat, com el d’integració social i el d’educació especial. També està cridat a la vaga el lleure educatiu per internalitzar el personal vetllador i millorar les condicions laborals i el caràcter educatiu dels menjadors escolars.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va defensar ahir al Parlament que les decisions que pren el departament, “que està al costat dels nostres mestres i al servei del nostre alumnat”, es fan “des del diàleg i el consens de cara a millorar el sistema educatiu català”. Ho va fer responent la diputada Lorena Roldán, que li va recordar que “li han convocat una vaga sense precedents”. El conseller va destacar algunes mesures ja previstes que donen resposta a demandes històriques dels sindicats, com ara la reducció de la ràtio a 20 alumnes en gran part dels grups, l’estabilització del personal interí, la conversió de terços de jornada en mitges jornades i prejubilacions parcials als 62 anys en la concertada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA