Educació

Educació xifra en un 15,13% el seguiment del segon dia de vaga als centres públics i un 7,67% als concertats

CCOO apunta que s’han sumat de forma global a la protesta un 45% “de qui podia fer vaga”

El Departament d’Educació ha xifrat en un 15,13% el seguiment del segon dia de la vaga als centres públics i en un 7,67% als concertats. Són dades actualitzades a les 12 h amb la informació reportada al Departament pel 88% dels centres públics i el 56,52% dels concertats. Per serveis territorials, allà on la vaga ha tingut més seguiment als públics ha estat al Consorci d’Educació de Barcelona, amb un 20% de participació. Quant als concertats, els centres de Lleida són els que han registrat major participació, amb un 20,71% de seguiment per part de les plantilles. Segons CCOO, el seguiment global ha estat d’un 45% de “qui podia fer vaga” i ha destacat que han sortit “molts milers” als carrers per tot el territori.

És la segona de les cinc aturades convocades de forma unitària pels sindicats docents per reclamar millores al sector i per denunciar el que consideren una manca de diàleg del Departament. La jornada ha coincidit amb la inauguració del Saló de l’Ensenyament a Barcelona.

En concret, al Consorci d’Educació de Barcelona hi ha hagut un seguiment del 20,04% als centres públics i del 8,05% als concertats. Al Baix Llobregat ha estat del 17,83%, i 13,72%, respectivament.

Per darrere, al Maresme i Vallès Oriental, les xifres han estat del 17,65% i del 8,03%, a Barcelona Comarques del 17,35% i del 7,17% i al Vallès Occidental del 14,88% als centres públics i del 5,19% als concertats.

Als serveis territorials de Tarragona, el 17,30% de les plantilles dels centres públics ha fet vaga, i el 6,55% dels concertats. Després s’han situat les Terres de l’Ebre (13,70% i 2,07%), la Catalunya Central (12,28% i 6,34%), Girona (9,70% i 2,88%) i Lleida (7,21% i 20,71%).

Estaven convocats a la vaga d’aquest dimecres el personal docent de centres públics, personal docent de centres concertats, personal d’administració i servei, i personal laboral dels centres educatius i de les seus del Departament d’Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres