Educació

Inici d’obres per a la nova escola de Vilablareix

Si es compleixen els terminis, estarà en marxa per al curs 2023/24

Aquesta setmana s’han iniciat les obres per a la construcció de la nova escola Madrenc de Vilablareix. L’escola, que té un pressupost de 4.007.060,5 euros (+ IVA), s’aixeca en uns terrenys d’uns 8.722,21 metres quadrats al carrer Francesc Macià i, si els terminis es compleixen, es podria estrenar per al curs 2023-24. El nou equipament tindrà 3.220,24 metres quadrats edificats i una capacitat per a 450 alumnes. L’edifici, de volumetria clara i senzilla, estarà dividit en tres cossos tancats disposats en forma de U a la parcel·la i a l’extrem hi haurà un porxo obert de grans dimensions. S’organitzarà majoritàriament en planta baixa, excepte una part de l’edifici que tindrà una planta pis, on se situaran les aules de primària.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que una de les decisions més importants ha estat que l’edifici es compacti al màxim per maximitzar l’espai lliure destinat al pati i educació a l’aire lliure. L’accés principal serà a través de dos espais porxats que donaran al carrer de vianants Rafael de Casanovas, on se situarà un espai arbrat per aparcar-hi bicicletes.

En total, hi haurà sis aules d’educació infantil i dotze de primària.El centre també comptarà amb un gimnàs, vestidors, cuina i menjador. Pel que fa als patis, hi haurà el pati central, el pati d’infantil i la pista poliesportiva.“Aquest era un equipament molt reivindicat pel municipi. Actualment tenim l’escola dividida en 3 espais, dos per a les aules d’infantil i primària i un altre espai pel menjador. Des de fa molt de temps, sense fer massa soroll, s’ha treballat políticament per poder construir l’escola i finalment s’ha aconseguit avançar la seva construcció gràcies a la gestió i participació municipal” explica l’alcalde de Vilablareix, David Mascort, recalcant que el Departament d’Ensenyament no tenia previst fins d’aquí a deu anys la construcció d’aquesta escola i que l’Ajuntament ha fet un esforç per avançar amb el projecte.Els treballs van a càrrec de l’empresa Arcadi Pla SAU i està previst que s’allarguin fins al maig de l’any que ve.“Les veïnes i veïns de Vilablareix podrem gaudir de cara al curs escolar 2023-2024 de la nova escola situada a la zona de Can Gruart, més ben equipada, moderna, amb més capacitat i molt més accessible. Pel disseny de l’escola, hem comptat amb la participació de la comunitat educativa i, per tant, ens garanteix que tinguem un equipament amb les característiques que es necessiten” afegeix Mascort.

LA XIFRA

4
milions
d’euros. És el pressupost del nou equipament amb unes obres que s’allargaran fins al maig de l’any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona